Kategorier

Bloggere

REACT & Fishing Zealand – fokus på lystfisketurister og bæredygtighed

REACTREACT-projektet er en ambitiøs vision om, at den vestlige Østersø skal udvikles til Nordeuropas bedste resort for moderne og aktive kystferier. Med den banebrydende tværnationale resort-tankegang skal der skabes et unikt, innovativt samarbejde med nytteværdi for turister og turismeaktører. Der er fokus på “Special Interest Tourist” eller “SIT’er” som de kaldes i turismejargon.

I forbindelse med at fremme den bæredygtige lystfisker-turisme blev Fishing Zealand inviteret med til den første Workshop den 21. juni 2017 på Dragsholm Slot, hvor deltagere fra turistråd og virksomheder fra flere FZ-kommuner, bl.a. Guldborgsund, Odsherred og Kalundborg deltog. Fishing Zealand og Gordon P. Henriksen forpligtede sig som sparringspartner, hvilket bl.a. resulterede i et bidrag omkring lystfiskeri i manualen ‘SIT-turisme & værdikæder: Værktøjer og cases til udvikling’.

I REACT manualen står der blandt andet at REACTS opgave er: “at udvikle attraktive og aktive kommercielle oplevelser for turister og SIT’er. Oplevelser, der får turister til at komme ud på surfboardet, til at trampe i pedalerne eller viser dem, at strand kan være mere end solbadning og sandslotte. Aktive oplevelser, der bevæger og skaber gode minder for livet. Det kræver, at vi arbejder innovativt og kommercielt, så vi i 2018 har mere end 100 bæredygtige, nye produkter og oplevelser, der skaber økonomisk værdi for erhvervet og sikrer stærke oplevelser for turisterne.”

Projektleder i Fishing Zealand, Gordon P. Henriksen, er overbevist om, at lystfiskeri er blandt de vigtigste og mest berigende aktiviteter at sætte fokus på i Østersøen, og i forbindelse med REACT projektet er det samtidig en mulighed for at indskærpe indsatsen overfor vandmiljøet og fiskebestandene i området:

Det er postivt og se den store interesse der er for lystfisker fra turistbranchen i hele taget. Den vigtigste råvare for succesfuld fisketurisme er sunde fiskebestande og jeg tror og håber at denne øgede fokus fra turistbranchen samtidig skaber fokus og press for at beskytte fiskebestanden og foretage tiltag der sikrer dem, fastslår Gordon.