Kategorier

Bloggere

Oprydning i Gedebækrenden i efterårsferien

IMG_3840

Roskilde og Omegns LystfiskerKlub (ROLK) og ”Foreningen til ophjælpning af fiskebestande i Roskilde Fjord”, i daglig tale, -Foreningen med det lange navn, sætter hinanden stævne i efterårsferien, og inviterer samtidig Grusbanden til at deltage.

De to foreninger samarbejder om adskillige vandløb i Fishing Zealand-kommunerne, Roskilde og Lejre, og driver desuden et lille klækkeri ved golfbanen i Roskilde. Netop her løber Gedebækrenden forbi, og de to foreninger har ad flere omgange restaureret strækninger i det lille, men produktive ørredvandløb.

Flere af projekterne er blevet til i samarbejde med Roskilde Kommune.

Nu har de rettet blikket mod den øvre del af Gedebækrenden, som i dag er meget tilgroet, med buske, træer og en masse ”snacks” i vandløbet. Det skal ryddes op!!!

Derfor har også du mulighed for at deltage sammen med de gæve gutter fra ROLK og ”Foreningen med det lange navn”, idet Grusbanden er inviteret til at give en hånd med.

Jeg var selv ude for at kigge på strækningen sammen med Kim Jørgensen fra ”Foreningen med det lange navn” i sommerens løb, og det så unægtelig en anelse vildt ud.

Kim fortalte mig, at der i vinterens løb er en fin opgang af havørreder i det lille vandløb, og netop for at sikre, at disse gydevandrende ørreder kan benytte vandløbet i hele dets længde, skal der ryddes op.

Du kan melde dig til at hjælpe et par timer med dette meget vigtige engagement.

Ikke blot kan du være med til at sikre varierede miljøforhold i selve vandløbet, du kan også sikre et bedre fiskeri i Roskilde Fjord, hvor de små ørreder vandrer ud, når de smoltificerer i løbet af vinteren. Jo flere ørreder i vandløbene, jo bedre fiskeri på kysten.

Arrangementet, der yderligere involverer Ørredpatruljen, løber af stablen lørdag den 22. oktober fra klokken 10-13.00. Der er fælles mødested ved klækkeriet, der ligger på adressen, Kongemarken 34, 4000 Roskilde.

Du skal have fornuftigt fodtøj på, og skulle det dryppe lidt fra himlen, -er det en god idé at tage regnfrakken med.

ROLK sørger for alt det praktiske, og du kan melde dig til at deltage ved at sende en mail til Uffe Clemmesen, uc@uc-consult.dk, eller ringe på nummer: 4053 2775.

Du kan naturligvis også melde dig på Grusbandens Facebookside med adressen: https://www.facebook.com/groups/Grusbanden/.

 

Bandeleder, Rune Hylby.