Kategorier

Bloggere

Lystfisker-event for hele familien

dsc8491-1202x1800

Nu er sommeren over os, og feriesæsonen begyndt. Har du fri, eller er du i sommerhus med familien, tilbyder Gribskov Kommune en helt særlig oplevelse, hvor du selv er aktiv og medskabende.

Det er gratis at deltage – du skal bare møde op. Eneste udgift på dagen er, at du skal løse Fisketegn, hvis du er mellem 18-65 år. (40 kr. for et dagskort) Fisketegn kan løses på dagen, vi guider dig.

Lystfiskereventen d. 1. juli 2017 er et tilbud til alle naturglade, som gerne vil prøve kræfter med lystfiskeri. Det er en sport der kræver tid og tålmodighed samt viden om, hvordan du omgås natur og dyreliv.
Eventen hjælper dig godt på vej med tips og tricks, gode historier og frem for alt en oplevelsesrig dag sammen med andre, hvor du sammen med vores dygtige fiskeguide og friluftsvejledere prøver kræfter med fiskegrej og fangstteknikker. I dagens løb får du råd og vejledning om, hvad der skal til for at få en god fangst. Der er præmie til alle der fanger en fisk. Fanger du ikke noget, så har du forhåbentlig fået en god oplevelse alligevel og mod på at prøve lystfiskeri en anden dag.

Du må meget gerne medbringe dit eget fiskeudstyr, men du kan også låne fiskegrej på biblioteket og fra kommunens Grejbank.
Som noget helt nyt starter Gilleleje Bibliotek udlån af fiskestænger og alt, hvad der hører til for at komme i gang med lystfiskeri. På dagen er der 25 sæt fiskestænger til udlån efter “først til mølle”.

Virksomheder der forhandler fiskegrej står klar med gode tilbud, hvis du selv vil investere i udstyr efter at have prøvet at være lystfisker for en dag. Og er du blevet fanget af interessen er du velkommen i de lokale lystfiskerforeninger: Helsinge- og Omegns Sportsfiskerforening & Esrum Ålaug.

Eventen starter kl 10.00 i Kulturhavnen i Gilleleje. På Broen vil der bla. være boder, hvor lokale foreninger og virksomheder viser fiskegrej og giver informationer og sælger udstyr. Se program.

Fiskeguiden udpeger gode fiskesteder på dagen, og du begiver dig til fods ud sammen med fiskeguiden eller friluftsvejlederen. Du kan også vælge at sejle ud med museumsskibet Wilhelm fra Gilleleje Havn og fiske fra båden. (Begrænset pladser, redningsveste udleveres)

Du vender tilbage til Kulturhavnen senest kl. 13.30, hvor eventen afrundes med opsamling fra dagen samt uddeling af præmier.

På Broen er der dagen igennem aktivitet i boderne:

  • mål og vej din fisk
  • rens og fileter din fangst
  • se og køb fiskegrej
  • se eksempler på hvilke fisk man kan fange i sø, å og hav
  • lån bøger om lystfiskeri, dyreliv i havet og tilberedning af fisk
  • få Outdoor Guiden 2017 med råd og vejledning om lystfiskeri på Nordkysten
  • præsentation af APP’en “griblivet” – motions-, kultur- og naturtilbud i kommunen

Program:
10.00-10.15 
Velkomst v/Brian Lyck Jørgensen (Formand for Teknisk Udvalg) med præsentation af Fiskeguide og Friluftsvejledere.
10.15-10.45 
Introduktion til lystfiskeri – Tips & Trix ved Fiskeguide Allan Hvithamar
10.45-11.00 
Koodinering af fiskehold til vands og på land – Tegne Fisketegn
11.00 13.30  
Fiskeguide og friluftsvejledere er ude på fiskestederne
13.30-14.00 
Fælles afrunding og uddeling af præmier

Eventen er et samarbejde mellem Fishing Zealand, lokale erhvervsdrivende, frivillige foreninger og Gribskov Kommune, der inspirerer til lystfiskeri og aktiv brug af naturen i Gribskov.