Kategorier

Bloggere

Inspirerende kajakkursus på Roskilde fjord

kajak 1Lørdag den 25. juni mødte jeg og en flok andre lystfiskere op til en inspirerende og informativ formiddag i kajakfiskeriets tegn på Roskilde Fjord ved Herslev Havn. Turen var arrangeret af Jan & Bo’s Lystfiskershop, Lejre Kommune, Blå Flag og Fishing Zealand.

Formiddagen startede med at Thomas Hansen og Jørgen Petersen fra Roskilde delte ud af deres erfaringer med kajakfiskeri på fjorden og andre steder. De to instruktører fortalte om forskellige fisketeknikker, grej og indretning af fiskekajakker mm.

En del havde deres egne kajakker med, men der var også mulighed for at låne og afprøve forskellige typer af fiskekajakker, som Jan og Bo´s Lystfiskershop havde medbragt på dagen. Hvilket jeg synes var super fedt, da de enkelte kajakker er meget forskellige at sejle i. Der var både kajakker, der skulle sejles med pagaj og kajakker med pedal-drev.

kajak 3Efter teori og afprøvning af forskellige kajaktyper begav vi os på fisketur, og målet var ”Hullet ved Herslev”. Her ligger Roskilde Fjords dybeste hul på 31 meter, og her kan man ofte opleve et rigtig spændende fiskeri. Vi havde dog ikke heldet med os denne dag. Kort tid efter at vi ankom til fiskepladsen, tog det danske sommervejr en kedelig drejning. Det blæste kraftigt op, og vi blev efter kort tids fiskeri nødt til at sejle tilbage til land.

Tilbage i land var alle deltagere dog enige om, at det havde været en fin tur og dejligt at møde ligesindede og dele erfaringer og tanker omkring fiskeri fra kajak. Der var mange tips og tricks til at gøre sit kajakfiskeri nemmere og mere effektivt i fremtiden.

Fishing Zealand, Lejre Kommune, Blå Flag og Jan & Bo’s Lystfiskershop arrangerede dette års ”Lynkursus i kajakfiskeri” og har planer om at gentage det igen til næste år.

I Fishing Zealand planlægger vi også at arrangere et kajaktræf næste år i midten af juni. Der er en hel del kajakfiskere spredt rundt omkring på Sjælland og resten af Danmark. Dem vil vi meget gerne samle til en hyggelig weekend og vise lidt af, hvad de har at byde på i Lejre: Primært når det kommer til lystfiskeri, men også lidt af vores natur, mad og en tår øl. I bund og grund handler det bare om at tage sin kajak og fiskeudstyr med, fiske og hygge sig med ligesindede. Følg med her på bloggen for mere info.

Mange hilsner

Claus