Kategorier

Bloggere

Hjælpere søges til udsætning af ørreder i Tude Å

Udsaetning af ½aars-fisk-1

Den 24. september skal der sættes 28.300 stk. halvårs-ørreder ud i Tude Å-systemet, og du kan være med til at sikre denne meget vigtige udsætning i ét af Sjællands største vandløbssystemer.

Det er Udsætningsforeningen Vestsjælland a ’95 (UFV), der koordinerer selve udsætningen. Men der er brug for 10-12 mand fra Grusbanden til at give en hjælpende hånd, og jeg vil være både glad og stolt, hvis Grusbanden kan bidrage med folk til denne opgave. Udsætningsfiskene skal nemlig rundt i hele Tude Å-systemet, og derfor skal der sendes tre hold afsted til de forskellige tilløb til Tude Å.

Fiskene ankommer fra Hvilested Dambrug, som har stået for opdrættet af de små ørreder.

Oerrederne fordelesØrrederne er afkom efter moderfisk, der blev fanget i Tude Å-systemet i efteråret 2015, og de er derfor særligt værdifulde, idet de genetisk er tilpasset livet i netop Tude Å og på Storebæltskysten, og mange af ørrederne vil da også vandre ud af Tude Å som 1 års-smolt til foråret. Dermed er de med til at sikre det gode fiskeri langs Storebæltskysten. Derfor er det særdeles vigtigt, at selve udsætningen foregår let og smertefrit, hvilket du kan være med til at sikre ved at deltage og dermed gøre arbejdsgangen så kort som muligt.

Hele udsætningen tager 2-3 timer med start klokken 11.00 fra Pendlerpladsen ved omfartsvejen i Slagelse. Herfra kører de forskellige hold afsted med ørrederne. Det kræver ingen forudsætninger at deltage, og du kan med stor fordel tage hele familien med til denne festdag i det vestsjællandske.

Medbring kun gummistøvler eller eventuelt waders, så ved jeg, at Kurt Jørgensen fra UFV 95, nok skal give en grundig instruktion i, hvordan du skal sætte fiskene ud. Det er netop Kurt Jørgensen, som du kan kontakte på telefon, 2089 8182 og tilmelde dig. Du kan også skrive en mail til Kurt på adressen: kj@ufv95.dk.

Endelig kan du tilmelde dig arrangementet via Grusbandens Facebook-side.

Husk endelig at melde dig til, så du kan være med til at sikre dels en god ørredbestand i Tude Å og dels det gode fiskeri langs Storebæltskysten.

Mødestedet er som nævnt ”pendlerpladsen” på omfartsvejen i Slagelse lidt nord for afkørsel 40A på Vestmotorvejen.

Bandeleder, Rune Hylby