Kategorier

Bloggere

Gribskov Kommune bakker op om ny erklæring imod sandsugning

dsc_3749-1

Som man har kunnet læse her på bloggen tidligere, så arbejdes der i øjeblikket med at stoppet sandsugningen i Øresund. Effekterne af sandsugningen er komplekse, men udover at ødelægge bundforholdene for mange forskellige arter af fisk netop der, hvor der sandsuges, så er  sandsugningen også med til at forringe ilt- og vandkvaliteten samt ændre biotoperne i de nærliggende områder – og ikke mindst i de kystnære regioner.

OeresundNu går Fishing Zealand kommunen Gribskov aktivt ind i kampen mod sandsugning i Øresund og støtter den fælles erklæring. Brian Lyck Jørgensen, Formand for Teknisk Udvalg, Gribskov Kommune og styregruppemedlem i Fishing Zealand, ser dette som et positivt og klogt træk:

”Jeg er glad for, at Gribskov nu bakker op om at være med til at beskytte Øresund. I den nordlige del af sundet er der foregået en voldsom sandsugning. Det håber jeg nu kan bremses, og at vi også kommer til at være meget mere opmærksom på de få stenrev, der er tilbage i området. De skal beskyttes!”

Brian opfordrer desuden til, at man i fællesskab løfter dette vandmiljøfremmende forbud frem: ”Jeg håber de andre Øresundskommuner også tiltræder processen, og at de viser sig villige til at beskytte Øresund, og presse den danske regering til at tage havmiljøet alvorligt”.