Kategorier

Bloggere

Kalundborg lægger Havn til Hornfiskefestival 2017

hornfiskefestivalFishing Zealand, Kalundborg Kommune og en række lokale foreninger tager nu initiativ til at afholde en stor og folkelig Hornfiskefestival med Kalundborg Havn som base og fiskeri på hele kommunens skønne kyststrækninger.

20150509_163343339_iosDe sidste fire år er der blevet afholdt en stor Hornfiskefestival på Samsø, men den bliver desværre ikke til noget i 2017, da det ikke er lykkedes at samle de nødvendige lokale kræfter. Færgeselskabet Færgen var initiativtager og ansvarlig for Hornfiskefestivalen på Samsø og har heldigvis sagt ok for, at det hele bliver rykket til Kalundborg Kommune. Den nye Hornfiskefestival kommer dermed til at trække på alle de gode erfaringer fra Samsø, og det er vi mange, der er taknemmelige for.

Arrangørerne bag Hornfiskefestivalen i Kalundborg er; Gørlev Sportsfiskerforening, Høng Sportsfiskerforening, Kalundborg Sportsfiskerforening, VisitVestsjælland, Kalundborg Kommune og Fishing Zealand. Vi er rigtig glade for denne nye mulighed og håber på, at Hornfiskefestivalen kan sætte fokus på de skønne kyster, vi har her og de mange fiskemuligheder, forklarer de.

20140510_160337921_iosKom forbi Hornfiskefestivalen d. 20.-21. maj og se, om det er dig, der løber med én af de flotte præmier for den længste hornfisk. Til Hornfiskefestivalen kåres den længste hornfisk i tre klasser, hvor der er flotte præmier fra Abu Garcia og Smoke It All til alle vinderne. Derudover er der tilmeldingsgaver fra Silkekrogen, Smoke It All og Abu Garcia. Der konkurreres i tre kategorier; en børnekategori, en juniorkategori og en kategori for voksne. Alle kan dermed være med.

Basen for Hornfiskefestivalen bliver på Den Nye Havnepark på havnen i Kalundborg. Både her på pladsen samt på udvalgte steder rundt om i kommunen kommer der til at foregå en række arrangementer i løbet af weekenden. Eksempelvis vil der være instruktører til stede, der meget gerne vil undervise unge som ældre, med interesse i at prøve kræfter med denne stærke fisk. De kan hjælpe dig med at lande din allerførste hornfisk. Der vil også muligheder for at lære lidt om rygning og flere andre aktiviteter, der alle har hornfisken som omdrejningspunkt.

Hornfisken er særdeles underholdende og nem at fange. Den giver samtidigt en rigtig god fight. Det gør hornfisken ideel som bytte for alle aldre. Kort sagt lægger hornfisken op til et rigtigt folkeligt fiskeri – uanset om man er øvet eller nybegynder.

Kalundborg Kommune har en fantastisk natur med imponerende kyststrækninger. Tænk bare på den smukke natur, der findes på eksempelvis Røsnæs, Asnæs og Reersø samt mange andre steder i kommunen – og hornfisken kommer til disse smukke kyststrækninger i store stimer i maj måned.

Det endelige program bliver offentliggjort senere, men forvent at der både bliver noget godt til ganen og en god oplevelse i naturen på jagten efter den smukke blanke hornfisk.

Vi håber, at så mange som muligt har lyst til at fejre hornfiskens komme sammen med os – og tag gerne din familie og venner med. Vi ses d. 20. og 21. maj på Kalundborg Havn.

Indtil videre kan du holde dig lidt opdateret på udviklingerne på Hornfiskefestivalens facebookside her https://www.facebook.com/Hornfiskefestival-178718725609897/

Til inspiration kan du se Fiskeguidens afsnit om fiskeri efter hornfisk her – det er bl.a. optaget på Asnæs i Kalundborg Kommune.