Kategorier

Bloggere

Folkemødet byder på debat om outdoorturisme, fluebinding og radio

winni-grosboll-a%cc%8abningstale2Hvordan kan outdoorturismen indfri sit potentiale og samtidig gå hånd i hånd med naturen? Dette spørgsmål forsøger vi at besvare i en debat på Folkemødet på Bornholm d. 16. juni kl. 11-12. Ud over undertegnede deltager Mette Abildgaard, miljøordfører for De Konservative, Carsten Scheiby, formand for Teknik- og Miljøudvalget på Bornholm (V) samt Birthe Jørgensen, der er Strategi- og udviklingschef i Dansk Kyst- og Naturturisme. Tina Baungaard-Jensen fra Ehrenberg har fået opgaven som ordstyrer, og publikum får også mulighed for at blande sig.

Outdoorturisme og deriblandt lystfisketurisme har et enormt potentiale og får større og større fokus i Danmark. Udvikling af turismen er afgørende for at skabe vækst og arbejdspladser, ikke mindst på øer og i landdistrikter. Men hvordan indfrier vi outdoorturismens potentiale for at skabe vækst og arbejdspladser og samtidig tager hensyn til beskyttelse af natur og miljø – og derved sikrer den langsigtede bæredygtige løsning?

På Bornholm såvel som i Fishing Zealand er disse spørgsmål noget, der konstant optager os – og vi mener også, at vi har nogle rigtige gode bud på løsninger og fremgangsmåder, som netop sikrer miljøet, bæredygtigheden og fiskebestandene. Derfor er jeg både glad og stolt over, at Folkemødet har valgt at sætte fokus på denne debat og har inviteret mig med som en af de fire debattører. Jeg mener nemlig, at benyttelse og beskyttelse ikke er modsætninger, men tværtimod kan være faktorer, der kan styrke hinanden – og at en øget interesse for at benytte vores natur og miljø skaber en øget fokus og motivation for at beskytte den, både på lokalt og nationalt niveau.

Så kig forbi ”Turismeministeriet” fredag den 16. juni kl. 11.00-12.00 for at høre mere og for at deltage i debatten.

Du kan også kigge forbi ”Et Aktivt Kalundborg” fredag eftermiddag 13:30 til 14:30 – Her er der mulighed for at trække stikket ud, få en kop kaffe og prøve kræfter med at binde en flue og høre mere om mulighederne i Kalundborg Kommune. Jeg har taget en masse bindeudstyr med og sidder klar til at hilse på alle dem, der har lyst til at kigge forbi og snakke om det frirum lystfiskeri kan give, hvorfor jeg mener vi mennesker skal mere ud i naturen – og hvad folk nu ellers måtte have lyst til at snakke om.

Logo Folkemødet_ren

Sidst men ikke mindst har jeg planlagt en lille fiskedate med tidligere fødevareminister Dan Jørgensen,. Vi skal ud på Østersøen med skipper Per Sjøstrøm og fiske efter torsk, alt imens vi snakker om ministerliv, politik, torsk, lystfiskeri og producerer et nyt afsnit af Fisketegn til Radio24syv.

Jeg ser i den grad frem til Folkemødet 2017 og håber på at se en masse af jer derovre!

 

– Gordon