Kategorier

Bloggere

Fluebindingskursus for begyndere

unnamed

 

Så er jeg på banen igen med et nyt fluebindingskursus – denne gang for begyndere. Det er en oplagt mulighed for at få en god start på din fluebindingskarriere, få tilegnet dig nogle grundlæggende kundskaber og få lidt inspiration til relativt simple men yderst velfangende fluer. Kurset er sammensat sådan, at jeg først binder fluen. Derefter vil deltagerne selv få mulighed for at binde én eller flere fluer med, hvad der nu end trænges af assistance. Undervejs vil du også få historien bag fluernes succes, og hvordan de skal fiskes.

unnamed1Fluebinding er en hyggelig beskæftigelse, som let kan udvikle sig til en entusiastisk hobby i hobbyen. Og de fleste, som allerede har prøvet det, vil nok nikke genkendende til, at det er specielt sjovt og belønnende at fange en flot fisk på en hjemmebundet flue!

I løbet af aftenen skal vi arbejde os igennem lidt forskellige havørredmønstre, som jeg bruger på kysten og i fjorden. Desuden plejer jeg at komme igennem følgende program på kurset:

  • Gennemgang af basale værktøj og brug af fluestik
  • Kvalitets-mindset ved fluebinding
  • Håndtering af materialer
  • Proportioner /materiale mængder
  • Påføring af dubbing
  • Hale og hackle på fluer
  • Brug af mylar-rør
  • Indbinding af øjne på fluer

Jeg sørger selvfølgelig for, at der er beskrivelser, materialer og kroge osv. Medbring selv fluestik, værktøj og evt. en lampe med til kurset.

Tag fat i mig, hvis du ikke har værktøj/fluestik – så finder vi ud af noget.

Kurset afholdes i et kursuslokale på mit landsted med adressen:

Sasserupvej 4
4300 Holbæk
Prisen er 295 kr pr. person.

Deltager antal: 6 personer

unnamed2Dato/tid:

Onsdag 6 april kl. 19 til 21.30

Ser frem til en hyggelig aften med masser af flue- og fiske snak.

Spørgsmål og tilmelding sker til: lars@edoras.dk

Til sidst en lille opfordring til at tage et kig i Fishing Zealands kalender med jævne mellemrum. Her bliver der løbende slået events, kurser, foredrag og guidede fisketure op. Og her er masser af spændende læring og oplevelser at spore sig ind på. Du finder kalenderen her: Fishing Zealand kalender.

Mange fiskehilsner, Lars