Kategorier

Bloggere

Ny podcast ude nu – om de gode fiskemuligheder i Frederikssund Kommune og det vigtige frivillige arbejde

Rune Hylby forklarer lidt om Grusbandens utrættelige arbejde med at oparbejde fiskebestande og genoprette Sjællands gydevandløb. Foto: Jesper Vang Skærbæk Jensen.


Frederikssund kommune byder på mange fiskemuligheder, fiskearter og fiskefrivillige
. I denne podcast kommer du med på hornfisketur sammen med Andreas og Malte, og resten af deres skoleklasse. Du hører også om, hvordan Frederikssund kommunes samarbejde med Fishing Zealand gør det nemmere at være ørred i de små vandløb, med hjælp fra Fishing Zealands Grusbande.

14-årige Andreas er på en mission. Sammen med sin skoleklasse, er han taget til en af Frederikssund kommunes mange gode hornfiskepladser, og går ikke hjem, før han har fanget sig en hornfisk. Ved Andreas’ side står Malte, som trofast er klar med et net, og sammen deler det universelle lystfiskerhåb: Fanger vi en fisk i dag?

Hornfisk fanget i Fjordlandet i godt selskab. Foto: Fishing Zealand

Om Andreas og Malte fanger en hornfisk, kan man høre i podcasten “Frederikssund Kommune og Fishing Zealand”, som er udgivet af Gordon P. Henriksen, og hans podcastkanal “En Fiskepodcast”.

I afsnittet møder du også Lars Jepsen (A), som er byrådsmedlem i Frederikssund Kommune. Han er med på tur med Grusbanden, som frivilligt hjælper kommunens ørredbestand til bedre vilkår, når de skaber gydebanker i Græse Å ved Slangerup. Til lyden af grus og rislende åløb, tager Lars en snak med Grusbandens bandeleder, Rune Hylby, om hvorfor det betaler sig at hjælpe ørrederne i kommunen.

Lyt med, når gydegruset rammer Græse Å, og skoleklassen hopper i waders i jagten på hornfisken og gode oplevelser!

Podcasten er gratis og kan findes alle de steder, hvor du henter dine podcasts. Det gælder bl.a. Apple Podcasts og Spotify.

 

I sæsonen er der masser af hornfisk i Frederikssund Kommune, og de er morsomme at fange. Foto: Peter Ørbæk