Kategorier

Bloggere

Fjordlandet Open – Extreme

Det var ekstreme forhold, der mødte deltagerne i forårets udgave af Fjordlandet Open, der løb af stablen 17.-18. marts. Derfor blev konkurrencen hurtigt omdøbt til Fjordlandet Open Extreme af arrangørerne. Især lørdagen var kold berettede flere deltagere. Der var is i øjerne på stængerne, is på wadersene og ikke mindst en hård vind, der besværliggjorde fiskeriet. Og på trods af hele 74 deltagere, der trodsede det vilde vejr, blev der lørdag kun fanget to fisk.

Som vanligt mødtes alle deltagerne til informationsmøde fredag aften på Værftscafeen i Holbæk. Her mødte også flere af de lokale fiskeklubber op, og som altid var der en særdeles god stemning. Odsherred Sportsfiskerforening, Ølsted og Frederiksværk Sportsfiskerforening og Tuse Å’s Ørred Sammenslutning opsatte stande og viste, hvad de kunne tilbyde interesserede og kommende medlemmer. Ydermere støttede Roskilde og Omegns Lystfiskerforening og Holbæk Lystfiskerforening op om konkurrencen via information til deres medlemmer og på deres hjemmesider. Dejligt med den store opbakning fra de lokale klubber.

Fredag aften var der som noget nyt amerikansk lotteri med mange flotte præmier sponsoreret af Pro-Outdoor i Holbæk. Pengene herfra går ubeskåret til vandpleje i Fjordlandet. Fredagen bød også på gennemgang af konkurrencens regler og et kort foredrag ved FZ-guide Lars Juel Hansen og fluebinding ved FZ-guide Keld Juul Michaelsen.

Ellers gik aftenen med hygge og snak – især snak om weekendens vejr. En anden nyhed i år var, at arrangørerne havde fået lavet nogle store oversigtskort over fjordlandet samt en app, hvor man kunne finde både fiskepladserne i fjordlandet samt alle gældende fredningsbælter.

Årets tredje nyhed var øllen, der var blevet fremstillet til konkurrencen. Den kunne man købe løbende igennem weekenden – og de sidste øl blev revet væk søndag til præmieoverrækkelsen.

Søndagens vejr var heldigvis bedre end om lørdagen, og der begyndte at løbe lidt fangster ind. Solen kiggede også frem og i korte øjeblikke blev man mindet om, at kalenderen faktisk sagde forår. Men vandet var ekstremt koldt, og fiskene var derfor ikke rigtigt i hugget. Dommerne modtog kun yderligere billeder af fire fisk, så det blev hurtigt afgjort, hvem der var i Top5 – og vinderfisken blev også taget søndag.

Konkurrencen sluttede søndag kl. 16.00, og dommerpanelet der bestod af Nikolaj Korsholm, Lucas Msiska, Henning Pedersen, Keld Juel Michaelsen og Emil Majgaard Nielsen skulle bedømme de indsendte film, fangstbilleder og billeder til fotokonkurrencen. Fangstbillederne blev nøje studeret af dommerpanelet, da flere af fiskene var i næsten samme størrelse. Men dog var det alligevel til at se, hvilke rækkefølge Top5 fiskene lå i. Derudover var der indsendt en masse flotte billeder fra hele Fjordlandet.

Vinderen af Fjordlandet Open forår 2018 blev Michael Andersen med en flot blankfisk på godt 57 cm. De øvrige pladser fordelte sig som følger:

  1. plads – Thomas Hansen med en fisk på 55 cm
  2. plads – Jan Christiansen med en fisk på 47,2 cm
  3. plads – Tobias Schultz med en fisk på 46,8 cm
  4. plads – Frederik Thor med en fisk på 46,5 cm

    Vinderfisken fanget af Michael Andersen på 57,2 cm

Vinderen af fotokonkurrencen blev Christoffer Clausen med et lækkert stemningsfyldt billede, der skildrer de hårde forhold weekenden bød på.

Vinderbilledet fra Christoffer Clausen

Vinderen af videokonkurrencen blev Kim Christoffersen. Kims film illustrerer ganske godt, hvordan drømme kan blive til virkelighed i fjordlandet.

Der skal lyde en stor tak til alle samarbejdspartnerne; Holbæk Kommune, Pro-Outdoor, Værftscafeen og Visit Holbæk og de lokale fiskeklubber rundt i Fjordlandet. Og der skal lyde en endnu større tak til alle deltagerne, som trodsede elementerne og gjorde Fjordlandet Open til en rigtig hyggelig weekend.

Vi ses forhåbentlig til efteråret 2018, hvor Fjordlandet Open kører igen.

Indtil da Knæk og Bræk i Fjordlandet,