Kategorier

Bloggere

Fjordlandet Open blev en weekend med godt vejr og deltagerrekord

En af de mange flotte fisk, som blev fanget ved årets Fjordland Open konkurrencen. Fiskeren er Kristian Søndergaard Thorsen.

Årets efterårsudgave af Fjordlandet Open bød på rigtigt godt vejr – næsten for godt til fiskeri, men også kun næsten!

Deltagerne meldte om mange fisk – de fleste dog under målet med enkelte større fisk imellem – både fangede fisk og sete fisk i både Roskilde Fjord og Isefjorden. Bl.a. havde én af deltagerne en drone i luften, hvor man tydeligt kunne se stimer af havørreder, der var passive i det gode vejr. I stimerne blev der også set flere større fisk! Så fiskene var bestemt til stede i fjordene – og der blev som altid også landet nogle rigtigt flotte fisk.

Denne online version af Fjordlandet Open blev lavet i samarbejde med Jagt & Lystfiskerhuset i Roskilde samt Frederikssund Kommune. Det var oprindeligt tænkt, at konkurrencen skulle have haft base på Færgelundens Motel & Kursuscenter, som vi tidligere har brugt i Fishing Zealand regi. Det er et oplagt sted, og vi forventer at kunne vende tilbage dertil næste efterår. COVID-19 situationen og det deraf nedsatte forsamlingsforbud gjorde dog, at vi i stedet måtte ty til en online version af Fjordlandet Open, hvilket heldigvis viste sig at fungere perfekt.

Deltagerne tog særdeles godt imod årets konkurrence – og med 108 deltagere blev det deltagerrekord for efterårsudgaven.

Et af de flotte billeder, som vandt årets fotokonkurrence. Foto: Henrik Larsen.

Arrangørerne fik i løbet af weekenden masser af gode meldinger fra deltagerne om hygge og højt humør. Der blev ligeledes taget masser af lækre billeder, hvorefter dommerne kom på hårdt arbejde for at kåre de to vindere i denne kategori. De to vinderbilleder blev taget af Henrik Larsen og Mads Juul Wittrup.

Foto af Mads Juul Wittrup, som virkelig indfanger, hvad Fjordlandet Open handler om.

I fiskekonkurrencen blev vinder af Fjordlandet Open Mike Lydeking med en fjordfisk på 72 cm. Hvilket i øvrigt var Mikes første havørred nogensinde. Nummer 2 blev Nikolaj Kolding Pedersen med en fisk på 60 cm. Nummer 3 blev Kristian Søndergaard Thorsen med en fisk på 58,5 cm. Nicolai Jensen blev nr. 4 med en fisk på 58 cm, og Morten Rasmussen blev nummer 5 med en fisk på 56 cm.

Som altid var der også lodtrækning blandt alle deltagerne – og her vandt Bjarne Sørensen et gavekort på 2.000 kr. til Jagt & Lystfiskerhuset.

Og endelig kørte der også en affaldskonkurrence i samarbejde med #PlasticInTheBasket. Her skulle deltagerne samle affald på deres fisketur i løbet af weekenden og indsende et billede af affaldet til arrangørerne. Herefter blev der trykket lod blandt de indsendte billeder. Den heldige var Kenneth Viholt, der vandt en Baskette linekurv fra Kettegear.

Alle billeder og fangstbilleder m.m. kan ses på konkurrencens Facebook-side.

Ved seneste konkurrence i september 2019 blev der ved amerikansk lotteri indsamlet 5.484 kr. Pengene herfra skal bruges på vandpleje i Fjordlandet. Pengene bliver derfor givet til Foreningen til Ophjælpning af fiskeriet i Roskilde Fjord, der er en flok ildsjæle, der knokler løs med vandpleje og vandløbsrestaureringer i tilløbene til Roskilde Fjord.

Stort tillykke til alle vinderne – kæmpe tak for opbakningen fra alle deltagerne – og mange tak til vores samarbejdspartnere.

Konkurrencen vender tilbage til foråret – og vi melder en ny dato ud snarest.

Knæk og bræk derude – og vi ses forhåbentligt igen!