Kategorier

Bloggere

Fiskeri og integrering af læring

DSCN0067Lystfiskeri er i sig selv en lærerig hobby – en hobby, der  byder på mange spændende oplevelser og mulige erfaringer. Kobler man fiskeriet med målrettet læring, åbnes der dog op for nogle virkeligt spændende erfaringsmæssige perspektiver. Her kan man nemlig forankre læringen i lystfiskeriets medrivende univers, hvor indlevelse, motivation og akut opmærksomhed er givet på forhånd.

Hos Simons Put & Take integreres lystfiskeri nu med undervisning på højt niveau! Det skete for eksempel i forbindelse med den halvårlige faunascreening af søen og det omkransende habitat.

Lørdag d.3.maj var 3 hold gymnasieelever fra Hvidovre Gymnasium & HF på besøg. Husbiolog Tommy Kristensen stillede med 25 fiskestænger, fotobakker og stereoskoper.

Utallige vårfluearter, vandbiller, fiskeyngel og plantedele måtte en tur under lup – hvorefter der naturligvis blev inviteret til nogle timers fiskeri og tilhørende fangst. Blandt andet blev der landet en regnbueørred på 7,2 kilo, foruden en stribe fine fangster til gymnasieelever, som ellers ikke var udprægede natur- eller sportsfiskermennesker.

DSCN0041En Put & Take sø er et sårbart miljø, eftersom der tilføres enorme mængder ekstern biomasse i form af regnbueørreder. Det er derfor sund fornuft, at holde øje med diverse indikator-arter, iltprocenter og næringsindhold i vandet.

Et fælles projekt, som integrerer gymnasieelevers feltarbejde i biologi og det bio-monitorerende arbejde i en Put & Take sø, er en oplagt og naturlig integration. Det er et samarbejde, der giver god kontakt mellem erhverv og studiemiljø, og som indeholder oplagte muligheder for at øge interessen for både undervisning og lystfiskeri i enhver afskygning.

Med venlig hilsen
Simon