Kategorier

Bloggere

Nyt fiskeprogram på vej: Fiskeguiden

Skærmbillede 2015-11-13 kl. 14.04.00
Her er vi godt i gang med optagelserne til makrelafsnittet under Makrel Festival på Sj. Odde.

Niels Vestergaard og jeg er i fuld gang med et nyt online tv-program. Det kommer til at hedde ”Fiskeguiden”, og i første omgang skal vi producere 10 programmer af ca. 25 minutters varighed om de mest eftertragtede arter i Danmark. Programmerne har fokus på instruktion og er primært tiltænkt børn, unge og nybegyndere. Men vi håber alle har lyst til at se med og kan få noget ud af dem.

unnamed1
I Put & Take afsnittet gennemgår vi bl.a. fiskeri med flue, spinner, gennemløber og bombarda med ørreddej.

De programmer, jeg har medvirket i tidligere som Storrygeren, Nak & Æd og Fiskemissionen, har vist, at der er stor interesse for lystfiskeri i befolkningen generelt og i særdeleshed blandt børn og unge. Disse programmer har været med til at pirre interessen for lystfiskeri, men hvor tv-kanalerne ikke har haft tiden til at komme rigtigt i dybden med teknik, vil Fiskeguiden sætte fokus på alle de grundlæggende tips, tricks og metoder, som giver de gode oplevelser og sikrer succes ved vandet. Fiskeguiden vil byde på et miks af inspirerende praktisk fiskeri og alt det basale i forhold til valg af krogtyper, stænger, liner, hjul, agn, forfang og teknikker. Vi vil gå helt i dybden og forklare alt fra bunden og vise grejet, knuderne teknikkerne osv. Ikke bare ved snak, men også ved praktisk fiskeri – og ikke mindst fangster.

unnamed
Programmerne er spækket med konkret viden og information.

Det vil være en række faktuelle og informative programmer, men de vil være pakket ind i lækre billeder, faktiske fiskesituationer og med et væld af spændende vinklinger, hvor Niels Vestergaard vil tage blandt andet droner og undervandskameraer i brug.

Regler for fiskeriet såsom fredningstider, mindstemål osv. vil blive gennemgået for de forskelige arter, og ligeså vil vi lægge stor vægt på etik, god stil og bæredygtigt lystfiskeri. Bl.a. vil der fx i geddeafsnittet være en scene med instruktion i, hvordan man håndterer en gedde, der skal genudsættes.

Programmerne er finansieret af sponsorater fra Danmarks Sportsfiskerforbund, Fishing Zealand samt grejbranchen. Heriblandt: Abu Garcia, Powerbait, Rapala, Shimano, Westin, Savage Gear, Imax, Ron Thompson, Garmin og Geoff Anderson. Alle sponsorerne har ligesom Niels og jeg en interesse i, at vi er med til at inspirere nye lystfiskere samtidig med, at vi lærer dem teknikker og hvordan man bør opføre sig som lystfisker. Disse sponsorater betyder, at programmet vil være tilgængelige for alle og kan ses gratis online.

Fiskeguiden
Og vi fanger da også lidt fisk en gang i mellem…

Fiskeguiden vil blive publiceret via YouTube, og herfra kan de efterfølgende indlejres på alt fra hjemmesider, blogs, facebook osv. Er der fx en, der spørger i en facebookgruppe om gode råd til at fange fladfisk, ja så er det nemt at smide et hurtigt link til et program om netop dette. Og bruger man så 25 minutter foran skærmen, er man godt klædt på til den kommende fladfisketur.

Programmerne offentliggøres løbende med start fra maj 2016, og vi håber, de vil have en levetid på mange år. Der vil være programmer om gedde, aborre, makrel, sild, havørred, torsk, fladfisk, hornfisk samt P&T og medefiskeri.

Vi har allerede fået nogle af optagelserne i kassen, men arbejder løbende på at få produceret alle afsnittene. Det er et sindssygt spændende arbejde, og jeg glæder mig helt vildt til foråret, hvor I får de første programmer at se!

– Gordon