Kategorier

Bloggere

Lejre Kommune slutter sig til Fishing Zealand

Bramsnæs Vig - Isefjorden
Lejre Kommune råder over massevis af spændende fiskevand. Blandt andet i Isefjorden, fx i Bramsnæs Vig, hvor denne havørred er fanget.

Lejre Kommunes kommunalbestyrelse har netop besluttet sig for at slutte sig til Fishing Zealand-projektet fra starten af 2015, og som borger i netop Lejre Kommune glæder jeg mig naturligvis ekstra meget over nyheden.

Lejre Kommune har igennem de seneste år markeret sig stærkt indenfor natur og miljø, ikke mindst via satsningen ‘Lejre – Den Økologiske Kommune’, og de er nu klar til at tage favntag med bæredygtige tiltag i forhold til vandmiljøet og fiskebestandene. Kommunen råder over nogle utrolig spændende fiskevande, og jeg kender og elsker området. Det er et område med stort potentiale!

Lejres naturskønne geografiske udstrækning omfatter bl.a. smukke og fiskerige kyststræk i både Roskilde Fjord og Isefjorden med tilhørende vigtige vandløb for gydende ørreder, og der er et stort udviklingspotentiale i forhold til at fremme bæredygtig lystfiskerturisme, sikre vandmiljøet og engagere børn, unge og frivillige kræfter i lokalmiljøet.

Borgmester i Lejre Kommune, Mette Touborg, glæder sig over kommunens tilslutning til Fishing Zealand-projektet:

– Med vores smukke og omfattende fjordlandskaber er det oplagt at styrke potentialet i forhold til både oplevelser og natur, også i samarbejde med lokale foreninger og virksomheder, siger hun.

Fishing Zealand vil bl.a. samarbejde med Sagnlandet og Skjoldungelandet og er allerede i gang med at planlægge aktiviteter i det nye år på bl.a. på Ryegaard Gods og Herslev Bryghus.

Tore Jørgensen fra Herslev Bryghus forklarer:

– Fishing Zealands tanker om bl.a. turisme bygget på et bæredygtigt grundlag passer rigtig godt sammen med Herslev Bryghus’ idealer. Vi har bl.a. planer om ”Fadøl og Fluebinding” i gårdbutikken og fiskeevents på fjorden med efterfølgende madlavning på bryghuset, hvor fisken kombineres med lokale økologiske råvarer, siger han.

Makrel fra Herslev 'Hullet' - Roskilde Fjord-1
Gordon P. Henriksen med en makrel fanget i Roskilde Fjord ved Herslev, hvor Lejre Kommune også har spændende fiskevand.

Uffe Clemmensen, formand for Roskilde og Omegns Lystfiskerklub (ROLK), er meget aktiv i forbindelse med Fishing Zealands indsats over for børn og unge i Roskilde Kommune og ser frem til også at udvikle sociale aktiviteter i Lejre fremover.

– I ROLK har vi stort fokus på at få unge ud i naturen igennem spændende oplevelser. I samarbejde med Fishing Zealand får vi som forening væsentlig større muligheder for at tilbyde attraktive tilbud til børn og unge. Et eksempel er det nye projekt ‘ØrredPatruljen’, hvor de unge lærer om vandløbspleje og ørredens biologi gennem et kursus/uddannelse, siger han.

Fishing Zealand kan ligesom ‘Lejre for Livet‘ blive endnu en måde at vise omverdenen alle de ting, vi lokale værdsætter så højt. Personligt ser jeg enormt meget frem til at fokusere på bæredygtigt lystfiskeri i samarbejde med de mange ildsjæle i Lejre. Kommunen er en på alle måder kærkommen samarbejdspartner for Fishing Zealand.

/Gordon