Kategorier

Bloggere

Åbent Hus i klækkeri

Fisk strygesRoskilde og Omegns Lystfiskerklub og Foreningen til ophjælpning af fiskebestande i Roskilde Fjord, -i daglig tale, Foreningen-med-det-lange-navn, sætter i løbet af den kommende måned halvårs-ørreder ud i vandløbene i Lejre og Roskilde Kommune. Ørrederne kommer fra det fælles opdrætsanlæg, der ligger ved Materielgården ved Roskilde Golfklub, blot et stenkast fra Gedebæksrenden, der er ét af de fine ørredvandløb med udløb i Roskilde Fjord.

På opdrætsanlægget stryger de to foreninger selv moderfiskene, klækker æggene og derefter passer den spæde yngel efter alle kunstens regler.

Jeg var selv på besøg i maj måned, hvor Kim Jørgensen fra Foreningen-med-det-lange-navn, stolt viste mig de nyklækkede ørreder, som svømmede rundt i anlægget. Anlægget er recirkuleret, og de to foreninger belaster derfor ikke vandreserverne unødvendigt, da vandet bliver genbrugt. Pasningen af de små ørreder sker i fællesskab, og netop dette fine samarbejde mellem ROLK og Foreningen-med-det-lange-navn, er en forudsætning for succesen i opdrætsanlægget.

Netop nu er der grund til særlig opmærksomhed, for nu er det lige før, de små ørreder skal sættes ud.

”Eksamen nærmer sig”, fristes jeg til at sige, for netop nu er fiskene størst og skal bruge masser af ilt i takt med, at de vokser!

Udsætningen fejres med et Åbent Hus-arrangement i opdrætsanlægget. ”Her har du mulighed for at se og høre om hele den spændende proces, vi arbejder med for at øge ørredbestanden i vore fjorde”, fortæller Uffe Clemmesen, der er formand i ROLK.

Hvad Uffe Clemmesen ydmygt ”glemmer” at fortælle er, hvor mange timers arbejde, frivillige fra de to foreninger har brugt i opdrætsanlægget for at sikre udsætningen.

En fantastisk indsats, -og jeg ved, hvad jeg snakker om, for jeg har selv været med i de glade TØS-dage, da vi havde eget klækkeri.

Der er med andre ord rigtig god grund til at møde op til dette arrangement, der foregår lørdag den 1. oktober fra klokken 10.00-12.00 på adressen Kongemarken 34, 4000 Roskilde, og kippe med flaget for de frivillige kræfter i de to lokale foreninger.

 

Bandeleder, Rune Hylby