Kategorier

Bloggere

Havørred til alle mand på weekendkursus

image2

Det bedste for mig, som guide, er når det hele bare spiller, og alle har gode oplevelser med hjem. Mit weekendkursus d.2-3 april ramte bare plet, hvad angår hygge, læring og en masse havørred-fangster. De to dage med intensivt fiskeri, foredrag og hyggeligt samvær gik hurtigt, men alle gav udtrykt for, at de var helt fyldt op (mættet med oplevelser) søndag eftermiddag.

image11Jeg afholdt mit weekendkursus på det dejlige Gaardhotel nær ved Kalundborg, og det skabte en perfekt ramme for hygge og nærhed til natur. Det store personlige engagement fra ejerne af Gaardhotellet gav en ekstra god stemning, efter at have været på guidet tur i 8 timer. Så var det fantastisk at slappe af i ”Jagtstuen” med kaffe og kage. Storfangerne (3+) måtte give en øl til deltagerne, mens der blev fortalt lystfisker-historier.

Efter en dejlig morgenmadsbuffet på Gaardhotellet gik turen til Isefjorden, hvor vi skulle besøge 3-4 hotspots. Jeg ramte plet på første hotspot, og allerede efter to timer, havde vi fanget 8 havørreder. De 7 havørreder var over målet. Det var et helt fantastik fiskeri med alle de store havørreder, der tog kobberbasser og kobberblink.

Vi fortsatte fiskeriet og fangede flere havørreder. Det kørte bare lige efter bogen, og alle mand var i super humør.

image5Efter frokost tog vi til næste hotspot, som jeg havde med i besøgsplanen. Her fandt vi også godt med fisk i den svage pålandsvind. Her blev der også fanget flere havørreder over målet. Ved 16 tiden gik det hjemover i højt humør til Gaardhotellet.

Efter en tre-retters menu og hyggesnak gav jeg den gas med mit nye “keep it simple” – havørredfiskeri-foredrag.

Søndag var det Vestsjælland, der var i fokus, og vi fandt fisk på alle tre fiskepladser – og de sidste to deltagere, der endnu ikke havde fanget nogle havørreder, fik fisk her. Emil fra Nordjylland fangede en rigtig flotblank fisk på hans hjemmelavede rejeflue på Asnæs

Vi endte søndagen på Røsnæs og havde rigtig godt fiskeri der i svag pålandsvind. Søg vind, og du skal fange havørreder er mit motto! Vi fangende 28 havørreder og 21 blev genudsat.

image4Godt brugte og fangst-mættede  evaluerede vi weekendkurset. Alle deltagere udtrykte stor tilfredshed med det hele, og den måde kurset var sammensat på. Det er også derfor, at der så mange havørredfiskere, der har været med flere gange.

Steen blev storfanger, når det kom til antal havørreder med en kobberbasse-flue monteret på Bombarda. Jeg har bundet en stribe kobberbasse-fluer (tung model) til Steen, som bare virker.

Jeg har en enkelt plads tilbage på mit næste weekendkursus, der afholdes på Gaardhotellet d.30/4-1/5 – hvis nogen skulle være interesseret. I efteråret afholder jeg også to weekendkurser på Gaardhotellet. Se mere på dette link.

Tusind tak til alle deltagerne. I var et fantastisk hold, der bare gav den gas.

 

Mange hilsner

Lars Juel Hansen

Certificeret fiskeguide

www.seatrout4you.com – Den simple vej til flere havørreder