Kategorier

Bloggere

Fishing Zealand – i den gode sags tjeneste

Et par vikinger og Fishing Zealand guiden var med live fra DR-byen, som et af mange indslag. Arrangementet Sejl, fisk og spis som en viking indsamlede 18695,- kr til Danmarks indsamlingen.
Et par vikinger og Fishing Zealand guiden var med live fra DR-byen, som et af mange indslag. Arrangementet Sejl, fisk og spis som en viking indsamlede 18695,- kr til Danmarks Indsamlingen.

Da Danmarks Indsamling sendte live fra Svejsehallen på Refshaleøen i lørdags kom et par vikinger og en enkelt fisker i waders (undertegnede) pludselig på scenen. Fishing Zealand, Sagnlandet og Vikingtours og  havde nemlig besluttet sig for at donere arrangementet ’Sejl, fisk og spis som en viking’ til Danmarks Indsamlingens auktion. Så for at skabe lidt ekstra opmærksomhed om auktionen havde DR, der står bag indsamlingen, inviteret dem med på scenen.

Sammen med et par vikinger fra Sagnlandet, stod jeg klar for at skabe opmærksomhed for auktionen på Lauritz.com, hvor folk kunne byde på en fisketur for 20 pers., der foregår på et ægte vikingeskib fra Sagnlandet i Lejre.

Inden showet gik i gang, mødtes jeg med Tania og Kasper, der begge er ansat på Sagnlandet, ude i et studie på

img_1621Refshaleøen i København. Ideen var, at vi alle tre stod i fuld uniform i studiet, når der blev filmet rundt på de mange ting, der var blevet doneret i den gode sags tjeneste. Tania og Kasper hoppede i traditionel vikingetøj samt hjelm, spyd og sværd, mens jeg hoppede i ”traditionel” kyst-kostume iført waders, vadejakke og fluestang.

Optagelsen tog ca. 3 minutter, så kunne vi igen forlade det varme studie og få tøjet af igen. Det var hurtigt ind og ud – men faktisk en rigtig sjov oplevelse at se tilblivelsen af så stor en produktion.

Vi håber, at vores indsats fik prisen op i sidste øjeblik. Den endte på i alt 18695kr, som nu skal gøre gavn blandt børn i verdens brandzoner.

-Niels


Danmark samler ind
Danmarks Indsamling 2017 sætter fokus på de menneskelige og samfundsmæssige konsekvenser, som sult blandt børn fører med sig. For selvom der er fremgang at spore på verdensplan, lider millioner af børn i dag af fejl- og underernæring. Hvert år dør over tre millioner børn under fem år af sult.

Det er ikke kreativitet, der har manglet i årets Danmarks Indsamling. Rundt omkring i Danmark har skolebørn arrangeret fredagscaféer og gjort gode gerninger. Kommuner og virksomheder har inviteret til eksklusive oplevelser og unikke varer. Alt sammen for at samle penge ind til at bekæmpe sult blandt børn.

Lauritz.com har været ansvarlig for auktionen, der har været i gang fra den 21. januar til den 4. februar. De fem arrangementer i Lejre Kommune, der har været sat under hammeren er:

  • Sejl, fisk og spis som en viking, Sagnlandet, Fishing Zealand og Vikingtours.
  • Friis-Holm Chokolade, der inviterer til rundvisning og smagning i chokoladefabrikken i Hvalsø
  • Hornbeer i Sæby, der inviterer til at brygge sin egen øl fra start til slut
  • Ledreborg Slot i Lejre, der inviterer til ’Fly High’ i trætoppene
  • Ryegård Gods ved Rye, der inviterer til romantisk overnatning i deres nye trætop-hytter.