Kategorier

Bloggere

Fantastisk fremmøde til havørred-arrangement i Guldborgsund Kommune

Lørdag den 6. april afholdte Guldborgsund Kommune og Fishing Zealand et havørred-arrangement ved Tunderup Strandvej på Falsters østkyst i samarbejde med de to lokale lystfiskerforeninger – Guldborgsund Lystfiskerforening (GSLF) & Lystfiskerforeningen For Nykøbing Falster og omegn (LNF1920).

Ca. 55 spændte lystfiskere var mødt op for at høre mere om forårsfiskeriet efter de sølvblanke havørreder. Fishing Zealand guiderne Niels Lagergaard og Mikael Tange bød velkommen og fortalte om forårsfiskeriet, og hvordan man bedst får en havørred på krogen. Der blev givet mange tips og tricks. Ud over viden om fiskemetoder er det også vigtigt at søge viden om salinitet, strøm, vandtemperaturer og vandstand, inden man begiver sig afsted på fisketur.

Ordet blev herefter givet til Allan, der er formand for LNF1920 samt Thomas, der er formand i GSLF, der begge fortalte om de mange fantastiske kystpladser, som findes i Guldborgsund Kommune.

Herefter gik de 55 fremmødte på kysten for at omsætte teori til praksis. Nogle valgte at blive på spottet, mens andre valgte at køre til nogle af de pladser, som Thomas og Allan fortalte om.

Flere fangede fisk ved Tunderup Strandvej, bl.a en nyfisker, der fik sin første havørred på krogen, samt en garvet herre, der var mødt op for at få pudset formen af.

For nogle var det deres allerførste fisketur. Efter en instruktion i hvordan en fiskestang fungerer, iførte de sig låne-waders og en fiskestang fra Fishing Zealand-traileren og bedrog sig på eventyr.

I takt med at timerne skred frem og nogle begyndte at fryse i det kolde vand, kunne man samles ved bålet og varme sig ved ilden, mens der blev budt på en varm kop bålkaffe og en sludder samt mere snak om kystfiskeriet. Mange fik også deres eget grej gennemgået og optimeret af guiderne.

Alt i alt en rigtig god dag i et fantastisk vejr, hvor foråret endelig kiggede frem. Både GSLF og NLF1920 kan se frem til en stigning i medlemstallet, da flere af de fremmødte efterlyste fællesskab i fiskeriet.