Kategorier

Bloggere

Fishing Zealand og Biosfære-område Møn

IMG_8619
Der var godt proppet med lystfiskere på broen til Nyord.

IMG_8622På Møn satser man på at blive godkendt af UNESCO som Danmarks første Biosfære-område. Og der kommer Fishing Zealand til at spille en vigtig rolle.

Ideen bag UNESCOs biosfære-netværk er at samle, verden rundt, steder med en unik natur, hvor borgerne afprøver nye måder at leve og arbejde i balance med naturen.

Derfor var vi ude for at fortælle mønboerne om de mange og alsidige indsatser Fishing Zealand arbejder med på Møn og Sydsjælland.

Det blev til en rigtig hyggelig aften sammen med den mønske fiskeguide, Ken Sørensen, og Vordingborg Kommunes biosfære projektleder, Annette Tenberg.

IMG_8624
FZ-fiskeguide Ken Sørensen ryger friskfanget havørred fra Møn.

40 borgere af alle aldersgrupper var mødt op, herunder også spæde nybegyndere udi lystfiskeriet. Der var plads til god snak, og Mønboerne hyggede sig med smagsprøver på friskrøget havørred og med fiskestangen fra Nyord broen.

Hornfisk var der ikke denne aften, men alle syntes, at det var en dejlig udflugt, og de opfodrede til at gentage arrangementet til efteråret.

Vordingborg Kommune, som har været Fishing Zealand-partner fra første stund, arbejder på, at Møn godkendes som UNESCO biosfære-område og Dark Sky Park og community medio 2017.

Det betyder, at de vil bevare og udvikle naturen på land og i vandet samt bevare den fantatiske stjernehimmel over Møn igennem udviklingsprojekter, der både tilgodeser arternes mangfoldighed og menneskernes muligheder for leve og arbejde.

Følg Biosfære-projektets Facebook-gruppe og læs mere om projektet på www.vordingborg,dk/biosfære.

unnamed
Kortet viser det kommende UNESCO Biosfære og Dark Sky område.