Kategorier

Bloggere

Vandløbspleje i det sjællandske

20141025_133108Lørdag den 25.10.14 var der arrangeret kursus i vandløbspleje af Danmarks Sportsfiskerforbund og i regi af Fishing Zealand.

Jeg deltog sammen med små ti andre deltagere i nærheden af Vordingborg, og der var bl.a. foredrag af Kaare Manniche Ebert, biolog i forbundet, og Christian Skotte og Nils Aage Skovbo, begge ildsjæle inden for den frivillige vandløbspleje.

Det var et fantastisk inspirerende kursus med masser af spændende indhold! Især var det fantastisk at høre om, hvor produktive mange af de små sjællandske vandløb er, når det gælder havørred. Det betyder også at potentialet for naturligt reproducerende havørredvandløb er utroligt stor. Hvis altså der kommer styr på tingene!

Der var også en præsentation af Fishing Zealand projektet. Deltagerne fik endvidere en praktisk indføring i en såkaldt spulepumpe, som der skal opstilles to af på Sjælland, ved en nærliggende bæk.

Sidst på dagen blev der demonstreret elfiskeri i praksis, og alle deltagere var overrasket over, hvor meget ørredyngel, der var på meget små arealer. Biologerne var på deres side forundret over den manglende fauna i vandløbet og ynglens beskedne størrelse, og mente, at de to ting muligvis var forbundet.

Alt i alt en super inspirerende dag, og jeg kan varmt anbefale alle at deltage i den slags kurser i fremtiden.

/Jan Delaporte