Kategorier

Bloggere

Guidet fisketur med hygge, god mad og havørreder!

unnamed6

Som certificeret fiskeguide har jeg tit tænkt på at kombinere en guidet fisketur med en hyggelig middag ude ved fiskepladsen. God mad, fiskesnak og fif til havørredfiskeriet giver altid deltagerne noget med hjem.

Det blev til virkelighed sidst i juni måned, hvor jeg afholdte en aftenfisketur ved den gamle badehytte, der venligst var udlejet af Ryegaard og Trudsholm Godser.

Luis (kokken) i fuld gang med den spanske mad (tapas, paella), som vi skulle hygge os med inden det gik helt i fisk!
Luis (kokken) i fuld gang med den spanske mad (tapas, paella), som vi skulle hygge os med inden det gik helt i fisk!

Inden det gik løs med den lækre tapas, var der en masse fiskesnak og uddeling af erfaringer på kryds og tværs.

Som fiskeguide er det altid spændende at møde nye fiskere og deltagernes erfaring på denne tur spændte meget bredt. Her var der flue- og bombarda-fiskere samt en inkarneret wobblerfisker, som havde medbragt sin fiske-gummibåd. Det giver en dejlig dynamik, når man har forskellige indgangsvinkler til fiskeriet.

Den spanske tapas og paella blev nydt tæt på vandet, hvor Luis fortalte historier om nogle af de spanske-retter.

Med godt fyldte maver blev der givet introduktion til fiskepladser i området og vi fordelte os på de forskellige hotspots. Efter et par timer fiskeri var der indlagt en obligatorisk kaffepause ved badehytten, og mens vi nød bål-kaffen blev der uddelt erfaringer og fangstrapporter.

Wobbler-mesteren fik første pladsen i antal, da han fik luret 4 makreller og mistede en stor havørred på hans grøn/sorte wobbler. Tandmærkerne i wobbleren var bevis for stor-fisken.

unnamed10
Det blev til flere flotte makreller til deltagerne på den guidede tur.

Undertegnet fik titlen som kobberbasse-konge efter fangst af en fjord-duo som bestod af makrel og havørred med kobberbassen på samme spot. ”Mini-tunen” kæmpende rigtig godt og makrelfiskeri med fluestang kan varmt anbefales.

Næste træk på fiskepladsen gik løs, og vi gav den alle  fuld gas – motivationen var nemlig i top. Vinden havde lagt sig helt og overfladen var som et spejl. Da det blev næsten helt mørkt, kunne vi høre havørrederne hoppe fri af vandet og lande igen. De mindre havørreder snuppede fluer i overfladen inde under land.

Trods ihærdig indsats i sidste ”halvleg” blev det kun til en stor følger hos én af deltagerne.

Vi afsluttede turen ved badehytten med en kop kaffe, inden regnen kom, og alle virkede meget glade og tilfredse med mad/fisketurs-konceptet. Det er rart, når det hele er gået godt fra idé til udførsel. Det er udfordrende at prøve noget nyt ude i det fri med det uforudsigelige danske vejr.

Jeg ser frem til flere guidede ture i samarbejde med Ryegaard og Trudsholm Godser.

Tight Lines

Lars Juel Hansen