Kategorier

Bloggere

Fishing Zealand har fået fem nye fiskeguider

Gruppebillede - Billede af Rasmus Ditlefsen
Et nyt kuld certificerede guides er klækket. Foto: Rasmus Ditlefsen

I sidste weekend havde fem Sjællændere, fire fynboer og en jyde sat hinanden stævne på Rørvig Centret i Odsherred. Fælles for de ti er, at de alle er sportsfiskere, som bruger hver en chance de får ved vandet. Normalt ville et sådan møde mellem entusiastiske sportsfiskere resultere i uhæmmet fiskeri med dertilhørende mere eller mindre sandfærdige fiskehistorier fra vandet. På trods af at alle havde grejet med, blev der ikke fisket. Formålet med weekenden var ikke fiskeri, men derimod undervisning.

For anden gang i historien afholdt Danmarks Sportsfiskerforbund certificeringskursus. DSF har i samarbejde med Aktiv Danmark – Dansk Turistfremme udarbejdet en standard for fiskeguider. Meningen med standarden og certificeringen er at sikre fisketurister og danskere som booker en guide gennem Fishing Zealand eller Havørred Fyn en god oplevelse.

Certificeringen stiller en række krav til guiderne herunder gyldigt førstehjælpsbevis og en erhvervsansvarsforsikring. Dette er i sidste ende er med til at sikre turister og danske lystfiskere en ensartet, tryg og sikker fisketur.

For Fishing Zealand deltog Rasmus Ditlefsen, Henrik Reiter, Lars Juel Hansen, Jan Svenstrup og Tue Blaxekjær. Fælles for alle fem er, at de hver især har rigtig mange års erfaring indenfor deres fiskemæssige område.

Jan Svenstrup er f.eks. den første Fishing Zealand guide som specialiserer sig i fiskeri fra båd. Udover at arrangere fisketure fra sin toptunede trollingbåd, er Jan også en meget dygtig og habil kystfisker. I kan læse mere om Jan Svenstrup på www.svenstrupsportfishing.dk.

Hvis der er nogen som kender Isefjorden, er det Lars Juel Hansen. Han har allerede flere års erfaring med guidede ture i fjorden. Udover at være bidt af en gal kobberbasse er Lars er også manden bag www.seatrout4you.com samt gruppen Kobberbassens venner på Facebook.

Rasmus Ditlefsen er udover, at være uddannet dyrepasser en blændende naturformidler, som virkelig elsker at fortælle om dyreliv lige fra skrubtusser til havørne. Med Rasmus som guide er man sikker på at få en naturoplevelse, som rummer meget mere end blot en fisketur. Rasmus har et godt kendskab til fiskeriet på Falster og Møn.

Bombardafiskeren eller manden med de mange fiskepladser på Stevns og den Sjællandske nordkyst kan ikke være andre end Henrik Reiter. Henrik har en forbløffende evne til at finde fisk samtidig med, at han er god til at lære fra sig. Driller bombardaen eller skal der snakkes kyststrategi er Henrik manden der skal bookes.

Udover at være en dygtig lystfisker uanset, om der fiskes med spinne eller fluestangen, har Tue Blaxekjær et stort og bredt kendskab til kystfiskeri efter havørred langs kysterne på Møn og Falster. Tue har gennem en årrække skrevet en lang række artikler til Fisk & Fri, og han er samtidig manden bag www.ifish.dk.

Fishing Zealand ser et stort potentiale i tilknytningen af de fem nye fiskeguider. De nye fiskeguider vil i fællesskab og samarbejde med de allerede eksisterende Fishing Zealand guider, Fishing Zealands medlemskommuner samt Fishing Zealand være med til at videreudvikle og præge lystfiskerturismen i Danmark i en positiv retning.