Kategorier

Bloggere

Det ene sekund…

SeaTrout_NVJeg elsker at gå på kysten og fiske efter havørred. Faktisk er det i år 40 år siden jeg fangede min første havørred. Jeg har fisket mange metoder og efter mange arter, men fluefiskeri efter havørred på kysten har (for)fulgt mig trofast i så mange år. Det er blevet en dyb passion.

Når jeg nu går her på 1. revle og fisker min favoritstrækning igennem, så er det både afslapning fra hverdagen – men altid – også med en smule spænding og forventning.
Jeg skal lige igennem det dybe område her, og så forbi stenen … så, er jeg lige ud for kanten af tangbæltet, og så lidt til højre … der er mit hotspot. Lige der har jeg fanget mange havørreder.

Det er den forventning der gør at jeg står her … og så det ene sekund, hvor jeg mærker en havørred tager fluen. Lige der forløses det. Det er det ene sekund jeg fisker for.

Joh, fighten med en god fisk er da fantastisk, og glæden når man lander den. Det kan være en stor tilfredstillelse at sætte den tilbage i havet igen, men det kan også være en dejlig oplevelse – ja, næsten, magisk – senere at servere den ved en lækker middag.

Men det bedste er alligevel det ene sekund hvor stangen bøjes, hvor man beruses af succesoplevelsen – hvor man ikke aner hvor stor havørreden er – hvor fighten med fisken endnu ikke er begyndt – bare nogle tunge ryk i stangen.

Det er det øjeblik som gør at vi er så mange der er lystfiskere, uanset om vi fisker fra kysten, på havet, i søen eller i åen. Det er derfor at lystfiskeri er en global hobby. Det er noget fuldstændig instinktivt der gør os til lystfiskere.

Men der er ikke mange lystfiskere der har så mange gode og varierede fiskemuligheder som vi har her på Sjælland og øerne. Det er faktisk helt unikt det vi har – hvis man ser på det lidt fra oven med europæiske briller. Vi ligger netop på grænsen mellem det kolde nord og det varme syd, og det giver os altså det meget variedede fiskeri, som rigtig mange lystfiskere gerne rejser langt efter … de rejser for at opleve det ene sekund.

Det er jo fantastisk at der nu findes Fishing Zealand som kan være med til at sætte fokus på alt det fiskeri vi har her. Det skal både udvikles, markedsføres, beskyttes og forbedres. Der er så mange muligheder, og der er så mange nye lystfiskere derude som slet ikke er opmærksomme på alt det vi har, og som higer efter at opleve det ene sekund.