Kategorier

Bloggere

Hvad skal vi med Forbundet?

DSF_logoDet spørgsmål har jeg hørt stillet masser af gange. Og jeg stiller det da også nogle gange selv. Jeg er ikke 100% enig i alt hvad Danmarks Sportsfiskerforbund foretager sig – Men jeg er nu heller ikke altid enig med min kone, min familie eller mine bedste venner. – Men jeg vil nødigt undvære nogen af dem, og sjovt nok, har jeg det på samme måde med Forbundet.

Vi lystfiskere er en bred befolkningsgruppe med helt forskellige interesser, holdninger og væremåder. Og sådan skal det være. Men vi har alligevel et fællesskab omkring vores kærlighed til lystfiskeri, og den har de altså også i Forbundet. Jeg mener det er afgørende vi lystfiskere står sammen og danner en fælles front om alt det vi gerne vil opnå, og for mig at se er der kun ét sted at gøre dette. Jo flere medlemmer Forbundet har, jo mere har de at skulle have sagt – og jo mere kan de få gennemført. Der er ikke så få kampe de må tage med politikere, lodsejere, fiskerikontrollen og diverse myndigheder og organisationer. Det er alle vigtige kampe, og nogen skal tage dem. Fx har de for nylig stået sammen med seks andre stærke grønne organisationer om at råbe regeringen op for at have forsømt deres løfter ang. naturen. Se mere her.

I dag har jeg læst endnu en lang tråd med brok på et internetforum, om hvordan det er for dårligt der ikke er nok fisk derude, og det er alle andres skyld – inkl. Forbundets og Fishing Zealands. Undskyld mig, men den slags brok har jeg ikke meget respekt for. Ved du hvad jeg har respekt for? Jeg har respekt for folk der går ud og gør noget ved det selv. – Uanset om de er medlem af Forbundet eller ej.

Jeg har respekt for de frivillige, der kører rundt med trillebøre med læssevis af tunge sten for at skabe bedre gydeforhold for vores ørred. Jeg har respekt for de individer, der inviterer børn og unge ud til vandet for at vise dem glæderne ved lystfiskeri. Jeg har respekt for dem, der bruger tid på at lære fisketips og god lystfiskeretik fra sig til de kommende generationer. Jeg har respekt for dem, der dyrker bæredygtigt lystfiskeri og tager hensyn til vores fiskebestande. Jeg har respekt for dem, der råber politikerne og medierne op og får fokus på lystfiskeri i den brede befolkning. Jeg har respekt for dem, der bruger de midler de nu en gang har til rådighed, og prøver at gøre en forskel der hvor de kan.

Alt dette og meget mere kan man sagtens gøre på egen hånd uden at være en del af Forbundet, og gør du det – ja så har du bestemt også min respekt – og jeg tror faktisk også du har Forbundets. Men Danmarks Sportsfiskeforbund gør i høj grad også samtlige af disse ting og meget mere hver dag, og derfor fortjener de respekt og støtte fra os alle. Jeg tror på vi er stærkest, når vi står sammen, og er der ting du ikke er enig i, har vi jo også mulighed for at påvirke Forbundet gennem medlemskab.

Fishing Zealand er en langt mindre organisation og en mere sammensat størrelse. Vi rummer mange forskellige interesser, mange fiskeformer og fiskearter og adskillige perspektiver. Dette skyldes til dels, at vi i højere grad også tager kommercielle og samfundsøkonomiske hensyn. Men det er på sin vis også vores styrke, da det er nemmere at komme igennem med budskaber og tiltag, der giver mening økonomisk – også for andre end bare os lystfiskere. Og tag ikke fejl. Vi har mange ambitioner på dagsordenen, og det er ikke så lidt vi håber på at opnå i løbet af årene. Vi samarbejder i høj grad med Forbundet og tror på, at vi kan komme langt på denne måde. Særligt fordi vores partnerskab ud over DSF inkluderer kommuner, virksomheder, turistråd og en hulens masse frivillige lystfiskere. – Og sammen kan vi udrette en hel del.

Fishing Zealand er og bliver, hvad vi lystfiskere gør det til. Vi har desværre ingen magisk tryllestav, der pludselig skaber store fisk til alle i løbet af kort tid, selvom nogen måske tror det. Til gengæld har vi med Fishing Zealand en platform til at samle vores kræfter og gøre en indsats på den brede linje for lystfiskeri her på Sjælland. Et lille skridt ad gangen.

Og hvis du har noget du gerne vil samarbejde med os om, ja så er det bare at sige til. Kontaktformularen er lige her og mit telefonnummer er 29 90 87 70.

Så mit råd til jer er, kom ud og kom i gang. Meld jer ind i en lokal forening, og giv en hånd med. Og meld jer meget gerne ind i Danmarks Sportsfiskerforbund, så vi bliver stærkere sammen. Det er i øvrigt gratis resten af året uden bindinger – se mere her.

Men uanset om du arbejder sammen med Danmarks Sportsfiskerforbund eller Fishing Zealand, så spar os for dit brok – og gør noget ved det i stedet. – Nu skal jeg nok også selv lade vær med at brokke mig yderligere…

– Gordon