Kategorier

Bloggere

Hornfiskearrangementer i alle medlemskommuner, 2024

Årets hornfiskearrangementer

Traditionen tro afholder Fishing Zealand hvert år hornfiskearrangementer i samarbejde med samtlige medlemskommuner og de lokale sportsfiskerforeninger. Arrangementerne er et godt afsæt til at opstarte en lystfiskerkarriere, idet Fishing Zealand medbringer alt det nødvendige grej til at overliste den ventede sæsongæst. Hornfisk plejer jo stort set at være overalt lands de danske kyster, men i år har det været markant anderledes, hvor fiskene til tider var meget forsigtige eller helt fraværende. 

Selvom foråret var lidt anderledes, lykkedes det heldigvis til langt de fleste arrangementer at fange flere flotte hornfisk – og mange fik landet deres første fisk. Flere af deltagerne var gengangere fra tidligere, og det er herligt at opleve, at folk ser frem til disse arrangementer år efter år. Vores herlige hobby skaber gode fælles oplevelser for familier og mange mødte op med 3 generationer!

 

Roskilde Kommune

Sæsonen startede ud søndag den 5. maj på Veddelev Havn med ca. 25 spændte lystfiskere. Til trods for ihærdige forsøg lykkedes det ikke for deltagerne at fange hornfisk. De gjorde alt det rigtige, men det hjalp desværre ikke. Der blev hverken set eller mærket en hornfisk under arrangementet.

 

Holbæk Kommune

På Molen overfor Bikinistranden var grejet gjort klar sammen med Holbæk og Omegns Lystfiskerforening torsdag den 9. Maj. På trods af blæst fra vest og ikke rigtig hornfiskevejr, fangede de ca. 25 fremmødte en del hornfisk. Det var som om, at der var mere gang i Isefjorden i forhold til Roskilde Fjord. Flere nyfiskere fangede deres allerførste hornfisk.

 

Kalundborg Kommune

Til årets Hornfiskefestival blev der fanget godt med fisk rundt om i kommunen. Ved basen på Havneparken i Kalundborg var fiskeriet klart bedst om morgenen. Deltagerrekorden blev slået igen igen – herligt med den flotte opbakning. Læs mere om dagen her.

 

 

Vordingborg Kommune

Vanen tro havde Lone fra Camping Mønbroen tilbudt, at Fishing Zealand kunne benytte pladsens gamle mole til fiskeri søndag den 19. maj. De mange deltagere startede fiskeriet – og kom godt fra land. Der blev fanget fine hornfisk på både silketråd og sildestykker. Da sulten begyndte at melde sig, kunne deltagerne tage plads om bålet og fik serveret en grillet oksepølse fra Lones egen avl.

 

Frederikssund Kommune

Tandstumperne viste sig som vanligt at være et godt sted at fange hornfisk. Det var det også søndag den 12. maj. De ca. 15 deltagere var klar og da startskuddet lød, gik de til den. Deltagerne var ihærdige og blev belønnet med flex på fiskestangen og flere landede hornfisk.

 

Guldborgsund Kommune

Lystfiskerforeningen for Nykøbing F. og Omegn (LNF1920) og Fishing Zealand stod klar på Gamle Færgevej og tog imod de fremmødte lystfiskere lørdag den 18. maj. Vinden var drilsk og kom fra øst, hvilket besværliggjorde fiskeriet en smule. Ud af de ca. 15 deltagere var der kun én, som fangede en hornfisk.

 

Odsherred Kommune

Solen var fremme og forholdene perfekte, da den rullende grejbank landede på parkeringspladsen ved Skansehage søndag den 12. maj. De ca. 20 deltagere formåede at fange flere flotte hornfisk – en enkelt deltager fangede sin allerførste hornfisk i allersidste kast lige inden arrangementet sluttede. God afslutning på dagen!

 

Lejre Kommune

Ved Ejby Havn kunne de ca. 20 deltagere se frem til en fisketur i waders. Vejret var perfekt, da solen stod højt på himlen, og der var en let krusning på vandet. Der blev fisket både med sildestykker og silketråd. I de 3 timer som arrangementet varede, udeblev hornfiskene dog. Dette var til stor undren for både deltagere og guider.

 

 

Næstved Kommune

Dagen blev arrangeret i samarbejde med kommunen, Sportsfiskerforeningen Fladså og Enø Lejrens Venneforening.

Fiskeriet startede lidt stille op. Men i løbet af dagen skete der noget, og flere flotte hornfisk blev landet. Flere fik landet deres første fisk denne dag, og alle hyggede sig med madpakker og gode oplevelser i naturen. Et par fine havørreder blandede sig også i fangsterne – den ene, som desværre blev mistet, var en stor fisk på ca. 65 cm, mens en anden flot havørred blev landet.

 

 

Lejre Kommune – fyraftensfiskeri

Igen var Ejby Havn udgangspunktet for turen. Der blev fisket både nord og syd for havnen af de ihærdige deltagere. Udover at flere havørreder blev observeret i overfladen på meget lavt vand, blev det ikke til fangst af hornfisk denne aften. Flere deltagere fik masser af tips til fiskepladser og ikke mindst hvilket grej, man skal bruge, når de efterfølgende skulle ud og prøve på egen hånd.

Det er som om, at hornfiskene ikke kom helt ned i bunden af både Isefjorden og Roskilde Fjord dette forår – hvilket ellers plejer at være sikre fiskespots. Vi håber, at det kun var i år, at det var sådan.

 

 

Som nævnt indledningsvist har det været et anderledes år for fangst af hornfisk – enten er de ikke kommet i det antal, som vi er vant til, eller måske har de hurtigt smidt rognen og vandret ud igen – eller de har opholdt sig længere fra kysten, hvor der måske er føde at finde. Med den megen fedtemøg i vandet overalt giver det selvsagt færre byttedyr langs kysten…….