Kategorier

Bloggere

“Fang din første fisk” på ø-tur til Agersø

Lørdag d. 26. september var spejdergruppen”Tonkawa-klanen” fra Næstved, draget på ø-tur til Agersø. I den forbindelse var Fishing Zealand blevet kontaktet, med henblik på at lave et “Fang din først fisk” arrangement, som en del af spejdernes program på øen.

På Agersø Havn var der derfor gjort klar til at modtage spejderne med en masse klargjort udstyr og friske børsteorm til agn. Spejderne blev instrueret i kast og der gik ikke længe inden teknikken med fine og lange kast blev mestret. Fiskeriet efter fladfisk blev dog lidt af en udfordring, så i stedet blev der rigget om og satset på havnens “micro-arter” som kutlinger og havkarusser. Omstillingen gav lynhurtigt pote og i løbet af et par timer kunne hele spejdergruppen gruppen prale af at have fanget deres første fisk.

Selvom de små fisk ikke rigtig kunne indgå i aftens menu, så gav de alligevel anledning til både stor underholdning under fiskeriet og efterfølgende gav de anledning til sunde naturfaglige samtaler, mens de kunne betragtes i et midlertidigt akvarium på havnen.