Kategorier

Bloggere

Mange fisk og deltagere ved Fjordlandet Open

Vinderbilledet i fotokonkurrencen var dette stemningsfulde billede af Mathais Lambropolous.

Med knap 100 deltagere ved Fjordlandet Open blev der sat ny deltagerrekord for efterårsudgaven af fiskekonkurrencen ved Roskilde Fjord og Isefjorden. Der blev også fanget fint med fisk, og allerede tidligt lørdag morgen kunne arrangørerne meddele, at kun fisk over 50 cm kunne komme i betragtning til en præmie.

Vinderfisken blev fanget Kim Christoffersen.

Lørdag den 21. og søndag den 22. september blev efterårsudgaven af fiskekonkurrencen Fjordlandet Open afviklet, og ved afslutningen søndag eftermiddag kunne Niels Lagergaard Pedersen fra Fishing Zealand med glæde konstatere, at der endnu engang var rekorddeltagelse ved efterårsudgaven, idet lige knap 100 lystfiskere havde valgt at deltage i konkurrencen.

Hurtigt over 50 cm
Fjordlandet Open har – som Fishing Zealand i øvrigt – fokus på bæredygtigt fiskeri, og der lægges op til at praktisere Catch and Release. I løbet af konkurrencen kunne deltagerne derfor tage fotos af deres fangst sammen med et udleveret målebånd. Fotoet blev så indsendt til arrangørerne, og deltagerne kunne derefter vælge at genudsætte fangsten.

Det betød, at deltagerne løbende kunne følge udviklingen i konkurrencen via Fjordlandet Opens Facebookside, og allerede tidlige lørdag morgen var der indberette så mange fine fangster, at arrangørerne kunne meddele, at kun fisk over 50 cm kunne komme i betragtning til de fem præmier for største havørred.

Suveræn vinder
Konkurrencen var begge dage begunstiget med smukt vejr og så svag vind, at det var muligt at fiske overalt i de to fjorde,, og ikke mindst morgenfiskeriet gav godt med fisk.

Det var ikke mindst tilfældet for konkurrencens suveræne vinder Kim Christoffersen, der imponerede med at fange otte havørreder over 50 cm lørdag morgen. Den største på 62 cm blev konkurrencens vinderfisk. Søndag morgen fangede han yderligere en fisk på 54 cm.

Aftenstemning ved fjorden. (Foto: Peter Lyk).

Essensen af fjordfiskeriet
Ud over selve fiskekonkurrencen kan deltagerne også sende fotos ind til Fjordlandet Opens fotokonkurrence. Det var der mange, der gjorde, og det satte de fem dommere på en hård opgave. Med det udgangspunkt, at vinderbillederne skulle indeholde noget af essensen ved lystfiskeri i de to fjorde, valgte dommerne at tildele Mathias Lambropoulos førstepræmien for at fint foto af en fluefisker i aktion i det tidlige morgenlys. Andenpladsen gik til Peter Lyk for et fint stemningsbillede fra aftenen mellem de to konkurrencedage.

Affaldsindsats
I forbindelse med konkurrencen fik deltagerne udleveret poser til indsamling af affald ude ved kysten, og ved at indsende fotos af deres indsats kunne deltagerne være med i lodtrækningen om to gavekort á 500 kr. Det var der mange, som gjorde, men der var også flere, der kom med den positive melding, at der faktisk ikke var så meget affald at finde lige i øjeblikket.

Der blev fisket både fra land, i waders og fra fiskefartøjer såsom denne kajak i forbindelse med Fjordlandet Open. (Foto: Troels Fraehlke Nielsen)

Penge til lokal vandpleje
I forbindelse med konkurrencens start blev der solgt lodder til et amerikansk lotteri. Det gav et overskud på 5484 kr., som arrangørerne nu skal finde en passende modtager til. Pengene skal nemlig gå til vandplejearbejde ved de to fjorde, så de bidrager til at optimere havørredfiskeriet i de kommende år.

Top fem i konkurrencen
Konkurrencens vinder blev Kim Christoffersen, der fangede en havørred på 62 cm. Andenpladsen gik til Kim Vestergaard, mens Thomas Steen Jørgensen blev nummer tre. Fjerde- og femtepladsen blev delt mellem Rene Didriksen og Kristian Thorsen.

Af Henning Pedersen, skribent fra Sportsfiskeren