Kategorier

Bloggere

Deltag i elektrofiskeri i Elverdamsåen

elektrofiskeri-i-elverdamsa%cc%8aen-billed-2-2015

Lørdag den 12. november kan du i selskab med Tuse Å’s Ørredsammenslutning deltage i årets første elektrofiskeri i Elverdamsåen.

Vi skal nemlig på ”jagt” efter de store gydemodne havørreder, der trækker op i Elverdamsåen i bunden af Tempelkrogen for at gyde.

Derfor har du mulighed for, sammen med øvrige frivillige entusiaster fra Grusbanden og TØS, at deltage i denne meget ”spændingsfyldte” dag med elektroderne.

Sidste år blev jo en helt fantastisk oplevelse for de fremmødte frivillige aktive, såvel som tilskuere, idet vi fangede, -ikke blot mere end 100 havørreder, men også store flotte fisk op til omkring 9 kg.

elektrofiskeri-i-elverdamsa%cc%8aen-billed-1-2015Det er unægtelig ikke hverdagskost at se de store farvede hanner, når de nærmest ud af det blå, pludselig dukker op som kampklædte krigere i det elektriske felt omkring elektroderne. For slet ikke tale om de rogntunge havørredhunner, som leder tankerne mod de gamle nordiske guders frugtbarhedsgudinde, Freja, der i al sin æstetiske frodighed, blev taget til fange af Valhallas aser og dyrket lige siden både her, og der. Disse store havørredhunner kan have flere liter rogn i bugen.

Det er en særlig dag, og selv vejret plejer at tilsmile dette uhyre vigtige engagement, idet Elverdamsåens havørreder er forældre til hovedparten af de mundingsudsatte smolt, der om foråret i april måned sættes ud i Isefjorden, -nemlig i Elverdamsåen, Ejby Å og i Lammefjordskanalerne.

De moderfisk, der skal fanges den 12. november bliver således forældre til ørreder, der sættes ud i foråret 2018, efter et års opdræt på Fyns Laksefisk, hvor Linda Bollerup fodrer dem op til smolt-størrelse.

Vi er desværre nødt til at sætte begrænsning på deltagerantallet, da vi jo bevæger os rundt på ”fremmed grund”, og ikke vil forstyrre mere end højst nødvendigt for at bevare vores gode forhold til lodsejerne, som også er inviteret til at deltage.

Derfor kan der kun deltage 20 personer fra Grusbanden, efter princippet, -først til mølle!

Du kan melde dig til ved at skrive en sms til Rune Hylby på nummer: 2536 4280, eller ved at sende en mail til hylby@mail.dk.

Du kan også tilmelde dig ved at skrive i ”kommertar-feltet” på Facebooksiden: den sjællandske Grusbande.

Arrangementet er som sagt den 12. november, og vi mødes på Ordrup Gade 4, 4060 Kirke Såby klokken 11.11.

Hvis du har waders, og gerne vil helt tæt på, kan dette muligvis lade sig gøre i løbet af dagen.

 

Bandeleder,

Rune Hylby.