Kategorier

Bloggere

Hornfiske-arrangement ved Tandstumperne, Frederikssund Kommune

Frederikssund Kommune og Fishing Zealand inviterede på hornfisketur søndag d. 4. juni ved Tandstumperne i Roskilde fjord.

Godt og vel en uge inden turen skulle afvikles, var turen fuldt booket. Vejret så også lovende ud med masser sol og knap så meget vind. Blandt deltagerne var alle aldre repræsenteret lige fra barnebarnet på 6 år og til Mormor på 75, som havde meldt sig til aktivt fiskeri.

Det skulle vise sig at blive en lærerig dag for deltagerne med levende fisk, som ikke ville af krogen, samt til forståelsen af, hvorfor linen kludrer sig ind i top øjet, når man drejer stangen i kastet.

Klokken 10:45 meldte de første fiskere sig på P-pladsen, og de blev guidet ud til enden af Tandstumperne, hvor der er dybest, og hvor strømmen er kraftigst. Her vurderedes chancerne størst, da der var meget lavvandet i fjorden denne dag. Strømmen var indadgående, hvilket gjorde at vi kun kunne fiske på sydsiden, da der langs nordsiden flød en masse løsrevet tang i overfladen.

Der var flere, som ikke havde fået købt det statslige fisketegn, men det blev også klaret inde på P-pladsen, inden vi gik i gang med fiskeriet.

Da alle var nået ud til de sidste 100 meter af Tandstumperne, gik vi i gang med kasterundervisning. Her fik deltagerne forklaret, hvad man skal holde øje med, når man fisker. Herunder hvor der er andre mennesker, og hvad man skal gøre, når man lige pludselig mærker fisk for enden af linen.

Jeg fik en travl dag – og der blev fanget ca. 20 hornfisk. Flere havde ikke prøvet at fiske før, så der skulle hjælpes til med afkrogning, montage af nye blink samt lidt linekludder. Alt sammen noget, som vi er vant til at assistere med.

Det blev en rigtig hyggelig dag på Tandstumperne med en masse dejlige snakke og spørgsmål om grejindkøb, tips til selve fiskeriet, om fremtidige fisketure på egen hånd, egnede fiskepladser og hvilke love og regler man skal være opmærksomme på, når man bevæger sig ud i den dejlige danske sommer. Jeg er ikke i tvivl om, at mange gik hjem med masser af ny inspiration, og der blev født nogle nye lystfiskere denne dag.

Til alle jer deltagere skal der lyde tak for en super dag – hvor I gjorde, hvad I kunne for at holde guiden i arbejde, og sørgede for at han fik sved på panden.

Dages bedste bemærkning må næsten være, ”Hvornår kommer Jesper og hjælper mig mor, de andre fanger jo fisk, når han hjælper dem”.