Kategorier

Bloggere

Fjordlandet Open forår 19

Christian Fischers vinderbillede

Sidste weekend i marts mødtes 108 kystfiskere for at dyste i Fjordlandet, om at fange den længste havørred. Da det fortsat er en frivillg catch and release konkurrence, kan du nøjes med at måle din fangst, genudsætte den og stadig være med i kampen om præmierne.

Tim Krone med flot fjordørred på 63 cm, som sikrede ham 3. pladsen

Før konkurrencens start var der “kick-off” på Værfscafeen med lækker mad fra Spansk Smag, gennemgang af regler af Niels Lagergaard fra Fishing Zealand, samt foredrag ved biolog Peter Henriksen (Limno Consult) og Fishing Zealand-guide Tue Blaxekjær.

Peter fortalte om de foreløbige resultater af mærkningsforsøget af havørreder i Roskilde Fjord. Der var spændende nyt og særligt ift. havørredens temperaturtolerance set i forhold til varmt vand. Der var bl.a. nyt om ørreder, der havde opholdt sig i hele i 26 grader varmt vand. Tue kom med oplæg til, hvordan du griber forårs fiskeriet an i fjordene, både med henblik på strategi og forberedelse. Under hele aftenen blev der bundet fluer på Pro-Outdoors stand. Til slut var der amerikansk lotteri med præmier sponsoreret af Pro-Outdoor og alle lodder blev solgt, hvilket indbragte 7000,- kr. til fisk og vandpleje i Fjordlandet

Lørdag startede konkurrencen kl. 00.01 og de første fangstmeldinger tikkede ind allerede ved 9-tiden efter morgenfiskeriet. I løbet af dagen kom flere fangstmeldinger, og det måtte hurtigt meldes ud via konkurrencens Facebook-side, at kun fisk over 55 skulle måles. Der kom også billeder til fotokonkurrencen, men kl. ca. 17.30 kom der en fangstrapport, som gjorde at der blev ekstra glæde i

Kick-off af Fjordlandet Open Forår 2019 på Værftscafeen

hovedkvarteret, idet det måtte meldes ud, at det nu kun var fisk over 60 cm, som skulle måles. Det vil sige, at kun havørreder over 60 cm havde en chance for at ende i Top 5. Søndag var fiskeriet lidt sværere, da det havde været en kold morgen, og vinden var gået i NV. Der kom derfor ikke så mange fangstrapporter som om lørdagen, men det faktum at fiskene skulle være over 60 cm, gjorde det heller ikke lettere. Der blev dog fanget fisk, men ingen som kunne blande sig i Top 5.

Søndag kl 16.00 sluttede konkurrencen og deltagerne mødtes igen på Værftscafeen. Vinder af Fjordlandet Open forår 19 blev Anders Krarup med den suverænt største og smukkeste blankfisk i Fjordlandet Opens historie. Den store overspringer var 76 cm og et stort tillykke skal lyde til Anders! Nr. 2 blev Frank Jensen med en fisk på 69 cm. Nr. 3 blev Tim Krone med en fisk på 63 cm. Rene Hansen blev nr. 4

2. pladsen i fotokonkurrencen – Tim Krone

med en fisk på 61,5 cm. 5. pladsen blev delt af Jesper Ørnfeld og Jonas Nielsen, som begge havde fanget fisk på 61 cm.

Vinderne af fotokonkurrencen skulle findes mellem flere indsendte fotos henover weekenden. Dommerne vurderede Christian Fischers billede til at være det billede, som bedst gengav stemningen ved fiskeri i Fjordlandet. På billedet gås der forventningsfuldt mod første plads i det tidlige morgenlys.
2. præmien gik til Tim Krone som indleverede et billede, hvor du tydeligt fornemmer fangstglæden og næsten kan høre glædesråbet. Endelig vandt Søren Karle lodtrækningspræmien.

Tak til alle deltagere for nogle hyggelige dage, hvor vejret var

Anders Krarup med den fantastiske vinderfisk til Fjordlandet Open

med os og vi satte ny deltagerrekord efter konkurrencen flyttede til Holbæk. Stor tak til vores samarbejdspartnere Pro-Outdoor, VisitHolbæk og Holbæk Kommune. Vi ses til efterårs udgaven af Fjordlandet Open og endelig dato udmeldes om kort tid på www.fjordlandetopen.dk og på konkurrencens Facebook side.

Se også indlæg om Fjordlandet Open på Sportsfiskeren