Kategorier

Bloggere

Fishing Zealand indbyder til temaaften om de sydsjællandske havørreder

Hvis du interesserer dig for havørrederne på Sydsjælland enten som lystfisker, naturforvalter eller som naturinteresseret i almindelighed – så er det med at sætte kryds i kalenderen den 9. november. Her inviterer Fishing Zealand til en aften, hvor vi vil fordybe os i havørrederne med fokus på seneste viden om, hvordan bestandene har det, hvordan det ser ud for fremtiden, og hvad vi kan gøre for yderligere at hjælpe bestandene med vandløbsrestaureringer og lignende tiltag.

 

Temaaftenen afholdes den 9. november 2022 kl. 18:30 – 22.00 på Iselingeskolen, Chr. Richardtsvej 33

4760 Vordingborg. Det foregår i ”Samlingssalen” i Fløj 1. Se kortet nederst på siden.

Aftenens program:

  1. 1. Ankomst og velkomst ved Niels Lagergaard, Fishing Zealand

  1. Vandløbene er havørredernes vugge. Vores viden om havørredernes historie og nuværende status på Sydsjælland og øerne – hvad skal der til for at få større bestande? ved Biolog Peter W. Henriksen, Limno Consult/Fishing Zealand.

  1. Nyt fra kommunerne om deres arbejde med ørredbestandene ved biologerne fra Næstved, Guldborgsund og Vordingborg kommuner.

  1. Pause

  1. Det mangeårige lokale frivillige arbejde med vandløbspleje og udsætninger ved Christian Skotte, Natur- og miljøkoordinator ved Danmarks Sportsfiskerforbund og Søren Grothe Petersen, Sydsjællands Ørredfond.

  1. Grusbandens arbejde og resultater i de lokale vandløb ved Rune Hylby, bandeleder i Grusbanden.

  1. Afrunding og tak for i aften.

 

Arrangementet er gratis, dog kræver det tilmelding på mail til tange@fishingzealand.dk. Der er plads til 100 personer – så skynd dig at melde dig til

Der sælges kaffe & kage i løbet af aftenen af Sportsfiskerforeningen Storstrømmen.

Aftenen er arrangeret i samarbejde med Sportsfiskerforeningen Storstrømmen samt Vordingborg, Næstved og Guldborgsund kommuner.

Vel mødt,

Peter W. Henriksen