Kategorier

Bloggere

Fang din første fisk ved Enø

Drømmer du om at komme ud på en vaskeægte fisketur? Så har du nu muligheden, for at komme ud på kysten ved Enø, og opleve den spændende verden af liv, som gemmer sig lige under overfladen.

Lørdag d. 8. maj ml. kl. 10-14 kan du og familien få en god introduktion til lystfiskeriet – også selvom du aldrig har haft en fiskestang i hænderne tidligere. Arrangementet henvender sig særligt til folk, som ikke tidligere har fisket, eller som har begrænset erfaring, og derfor stiller vi også alt tænkeligt fiskeudstyr til rådighed. Til at hjælpe dig godt i gang med fiskeriet, vil dygtige medlemmer fra Næstved Lystfiskerforening og Sportsfiskerforeningen Fladså samt en guide fra Fishing Zealand, hjælpe dig med at rigge fiskegrejet til og lære dig at kaste ud. De ved samtidig, hvad der skal sættes for enden af linen, for at øge chancerne for at fange noget.

Der er derfor lagt op til en hyggelig fisketur, når vi mødes ved Enø Lejren, Enø Kystvej 300, 4736 Karrebæksminde kl. 10:00, hvor vi fisker og nyder foråret ved vandet, frem til kl. 14:00.

Gennem hele maj flokkes store stimer af hornfisk langs vores kyster – også ved Enø! Hornfiskene er nemlig på vandring mod Østersøen, hvor de senere skal gyde. Netop fordi hornfiskene færdes så tæt på land, så er de samtidig et relativt let bytte for lystfiskerne. Hornfiskene både smager godt og er samtidig ganske underholdende at fiske efter.

Undervejs på fisketuren, er der mulighed for at lære mere, om hornfiskenes spændende biologi. Samtidig kan du også få hjælp og tips til, hvordan man renser og ordner en nyfanget hornfisk.

Fiskeriet på kysten kan være en frisk fornøjelse, så derfor opfordrer vi alle deltagere til at medbringe påklædning, som matcher vejret samt praktisk fodtøj. Medbring også gerne noget at sidde på, lidt at drikke og måske en madpakke til at hygge med.

Dagens fisketur sker i samarbejde med Enø Lejrens Venneforening, Sportsfiskerforeningen Fladså, Næstved Lystfiskerforening og Næstved Kommune. Arrangementet er støttet af Nordea-fonden, og derfor ganske gratis at deltage i. Er du mellem 18 og 65, skal du huske at indløse det statslige Fisketegn. Børn og unge er naturligvis velkomne i selskab med voksne, men for at tage aktiv del i fiskeriet, så anbefaler vi en minimumsalder på 10 år.

Arrangementet afvikles under hensyn til gældende Covid-19 restriktioner

Tilmelding er ikke nødvendig, men det er muligt at hjælpe op til ca. 25 personer med fiskegrej ad gangen. For at få det optimale ud af fiskeriet, fisker vi i waders, som vi også har på stedet til udlån. Skulle der opstå lidt ventetid ved fiskegrejet, så er det oplagt at gå en frisk tur ved stranden. Du er naturligvis også velkommen til at medbringe dit eget fiskegrej.

Skulle du efter dagens fisketur blive bidt af lystfiskeriet, så er et medlemskab i en af fiskeklubberne et rigtig godt afsæt for at sætte skub i din fiske-karriere. Foreningsmedlemmerne kender endvidere lokalområdet rigtig godt, og ved derfor, hvor man kan tage hen på den næste tur.