Kategorier

Bloggere

Skyd efterårssæsonen i gang og tilmeld dig Fjordlandet Open


Den 5.-7. oktober 2018 afholdes syvende udgave af den hyggelige Catch & Release kystkonkurrence.
 

Som deltager har du to dage – lørdag og søndag – til at fange den længste havørred i Roskilde Fjord eller Isefjorden. Fjordlandet Open er en frivillig catch & release fiskekonkurrence, derfor skal du ikke have fisken med til præmieoverrækkelsen. Du skal blot fange en havørred, måle længden og tage et billede – og så opfordrer vi til, at fisken genudsættes i fjorden. Sideløbende med fiskekonkurrencen afholder vi også en fotokonkurrence, så sørg for at tage en masse smukke fotos af dine oplevelser ved vandet.

Basen for konkurrencen er igen Værftscafeen på Holbæk Havn, hvor der vil være obligatorisk infomøde fredag aften samt præmieoverrækkelse om søndagen. Der er præmier til de fem længste fisk. Og det eventuelle overskud fra konkurrencen går til vandpleje eller udsætninger af fisk i fjordlandet.

Deltagerne samles fredag aften på Værftscafeen på Holbæk Havn og afhenter måleredskabet, der skal anvendes i konkurrencen. Denne aften vil også være åbent for alle, og Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen byder velkommen.

Arrangørerne vil ligeledes gennemgå og skitsere reglerne for konkurrencen, og Fishing Zealand fiskeguide Jonas Kærlin holder et oplæg om årets gang i fjorden bevæbnet med spinnestangen. Desuden vil Fishing Zealand fiskeguide Lars Juel Hansen binde nogle af efterårets giftige fluer til fjordens ørreder.

NYHEDER i ÅR
I år er der aftensmad fredag aften inkluderet i prisen. Og præmierne i fiskekonkurrencen er også ændret lidt. De er som følger; førstepræmien er 5000 kr. kontant samt et gavekort på 5000 kr. til Patagonia fiskebeklædning sponsoreret af Pro-Outdoor. Anden præmien er 4000 kr. kontant samt et gavekort på 2000 kr. til Patagonia fiskebeklædning sponsoreret af Pro-Outdoor. De næste pladser får kontante præmier på henholdsvis 2.500 kr., 1.500 kr. og endelig 1.000 kr. til femtepladsen.

Derudover er der lodtrækning blandt alle deltager-numrene søndag under præmieoverrækkelsen. Præmien er et gavekort på 2000 kr. til Pro-Outdoor. Husk at du skal være tilstede, såfremt dit nummer bliver udtrukket.

Sidst men ikke mindst er foto-konkurrencen udvidet med præmier til de to bedste billeder. Her er førstepræmien på 2.500 kr. og andenpræmien 1.000 kr. Derimod udgår filmkonkurrencen i år.

I år stiller flere af de lokale fiskeklubber stande op fredag aften. Vi er meget glade for, at klubberne støtter op om konkurrencen og medvirker til at lave en hyggelig stemning. Er du ikke medlem af en klub, er chancen for at stifte bekendtskab med de lokale klubber altså til stede fredag aften.

Selve fiskekonkurrencen starter lørdag morgen kl. 00.01 og slutter søndag kl. 16.00, hvorefter der kl. 17.00 er afslutningsceremoni og præmieoverrækkelse på Værftscafeen i Holbæk Havn.

Du kan finde mere information og tilmelding på konkurrencens hjemmeside https://fjordlandetopen.dk/og på konkurrencens Facebook-side https://www.facebook.com/fjordlandetopen/kan du løbende holde dig opdateret med de flotte fangster og billeder.

Prisen for deltagelse er 250 kr. og inkluderer også aftensmad fredag aften!

Fjordlandet Open bliver drevet i et tæt samarbejde mellem Pro-Outdoor, Holbæk kommune, VisitHolbæk,VisitLejre,Lejre Kommune,VisitFrederikssund,Frederikssund Kommune, VisitRoskilde, Roskilde Kommune, Værftscaféenog Fishing Zealand.

Knæk og bræk i fjordlandet!