Kategorier

Bloggere

Put i påsken – fiskeoplevelser for børn og unge

I den forgangne uge afholdte Fishing Zealand Put i Påsken.

Put i Påsken havde igen til hensigt at give børn, unge og deres familier oplevelser i naturen, med fiskeriet som omdrejningspunkt. I år faldt faldt påsken dog ganske tidligt og i kombination med et forår, der lod vente på sig, så var flere arrangementer i overhængende fare for at blive aflyst, pga islagte ørredsøer. Heldigvis nåede søerne dog at tø op i tide og det var nogle seje unge mennesker, der flere steder måtte trodse påskens sne, kolde luft og kraftige vind. Endnu en gang, var det iøvrigt ganske glædeligt at se så mange piger, der havde lyst til prøve kræfter med fiskeriet og vi håber naturligvis, at Put i Påsken kan være medvirkende til, at flere unge mennesker har fået styrket deres lyst og mod til at begynde med lystfiskeriet.

Streetfishing i Susåen 

For anden gang, inviterede vi borgerne i Næstved til at prøve kræfter med fiskene i Susåen. Vores invitation var kommet ud på de digitale platforme, som kommunen har til rådighed. Her havde vi annonceret arrangementet på ”Mærk Næstved” og vores 6 skolers ForældreIntra. Ligeledes var kommunens biolog i radioen på DR-Regionalen med et kort indslag inden selve arrangementet. Da klokken nærmede sig de 10.45, kom de første familier til vores ”base” (stien ved Susåen, neden for  Sankt Peders kirke). Vi havde ca. besøg af 200 borgere, der var med i fiskeriet. De var der af ca. 1 times varighed og nogle af vores borgere fiskede al den tid arrangementet varede. Vi kunne ikke være mere heldige med vejret, da det var begrænset med vind og solen skinnede tilmed det meste af tiden. Vi havde fiskestænger nok, da vi konstant havde et udlån på 55 stænger. Der var også familier der selv havde medbragt fiskestænger, og her skulle vi bare hjælpe til med at give orm til deres fiskekroge. Der var kun en ting, der ”trak ned”, og det var, at der ikke blev fanget en eneste fisk, i al den tid vi fiskede. Trods det skuffede udbytte, fik vi lutter positive tilkendegivelser fra de besøgende borgerne, og de lovede at komme igen til FZ Ugen, idet ”Vi” så lovede, at der er flere fisk, der kan fanges til den tid. Alt i alt et vellykket arrangement.

Lars Weidekamp – Projektleder i Næstved Kommune

Kaldredgåden P&T 

Put i påsken stod på sne, blæst, og nogle af de mest hårdføre unger til dato. Hverken hård blæst, kraftigt snevejr eller minusgrader kunne nemlig ikke knække gejsten, hos de seje unger ved Kaldredgårdens Put & take. Mads var den første, der mærkede et hug for enden af linen, og efterfølgende kunne trække en flot sø-ørred op. Kort efter hiver Nathalie en flot regnbue op, som også viser sig at være dagens største ørred på ca. 3 kg. Og kort efter brillerer hun igen, med at hive sin anden ørred op og blev dermed dagens storfanger. Trods en svær fiskedag, hvor vejret var imod os, var børnene ved godt gå-på-mod, og på blot 2 timer, kunne den kommende generations lystfiskere prale af at have hevet i alt 6 ørreder op. Et stort tak til Dan – ejeren af Kaldredgården for at lægge sø til, Brugsen i Ubby for at smide en slikpose med til børnene og sidst men ikke mindst, BilligtFiskegrej.dk for at sponsorere lidt påskegaver til børnene, samt en 1. 2. og 3. præmie.

Allan Hvithamar – FZ-fiskeguide

Ørsted Fisk og Golf

Put i Påsken blev endnu engang skudt i gang. Denne gang hos Ørsted Fisk og Golf, hvor vejret desværre heller ikke var med os. En hård blæst og bidende kulde, satte de fleste forældre på prøve, men børnene var dog stædige og med godt gå-på-mod. Liam var den første, der kunne prale med at hive en fin regnbueørred op. Men det skulle vise sig at fiskeriet i dag var ekstra svært, selv for søens garvede og rutinerede sportsfiskere. Allan, der også er medejer af Ørsted Fisk og Golf, inviterede derfor børn og forældre ind i det ellers lukkede område med ørredbassiner, hvor de kunne få lov til at se og røre fiskene. Derefter kunne de interesserede følge med på nærmeste hold, da Allan satte en masse friske ørreder ud i søen. I forlængelse af udsætningen, var motivationen igen steget et par grader hos børnene, og der blev fisket på livet løs. Det gav pote for Mathilde, der havde sin egen fine lyserøde fiskestang med og fik landet en fin fisk og kunne dermed bevise, at det ikke kun er drengene, der kan fange fisk. En stor stor tak til Ørsted Fisk og Golf for at lægge sø til arrangementet og ikke mindst for byde på varm kakao og popcorn til børnene og kaffe til de voksne.

Allan Hvithamar – FZ-fiskeguide

Iglekærsø P&T

Man skulle næsten tro, at der var tale om en aprilsnar, men breden omkring Iglekær sø P&T var faktisk dækket flot op med 16-17 cm nyfalden sne, da deltagerne ankom. Heldigvis påvirkede snelandskabet ikke ørredernes bidelyst, og de første fisk var allerede på land efter blot et par minutters fiskeri. Den actionfyldte start gav blot endnu mere lyst og motivation hos de unge mennesker, og der blev derfor holdt et ekstra vågent øje med fiskestængerne, der var placeret i sneen som en praktisk stangholder. Det gode start blev fulgt op med flere gode fiskeoplevelser i de næste timer. Faktisk endte dagen med at give en eller flere fisk til alle de fremmødte familier. Med andre ord, så kunne vi ikke have ønsket os en bedre dag eller en mere positiv start, på et par spirrende lystfiskerkarrierer hos Simon, der driver Iglekærsø P&T.

Henrik Larsen – FZ-fiskeguide