Kategorier

Bloggere

Ørred-udsætning i Kalundborg Kommune

Udsætning, Hallebyåen, april 2016

I Halleby Å Sammenslutningen, der er et samarbejde mellem Gørlev og Kalundborg Sportsfiskerforeninger, har de engagerede folk i høj grad taget Fishing Zealands koncept til sig, og med Kalundborg Kommunes tilslutning sidste år til FZ, er de frivillige miljøfolk fra HÅS i fuld gang med at hjælpe til med, at sætte fokus på lystfiskeriet og de bæredygtige løsninger, hvilket jeg glæder mig meget over.

Én af årets første tiltag var udsætningen af ørredsmolt på to lokaliteter i Hallebyåen, der foregik den 18. april ved Bjerge Strand.

Halleby Å Sammenslutningen opfisker hvert år store ørreder, der bliver strøget for sæd og rogn, som klækkes på Hvilested Dambrug.

Her opdrættes de små ørreder og sættes efterfølgende ud som ørreder på omkring 15 cm, – netop i Halleby Å.

”Det er altid en stor fornøjelse at se, hvordan de små ørreder befinder sig i de nye omgivelser”, skriver Knud Nielsen til mig, – og det har han så fuldstændig ret i. Det er nemlig rigtig rart at se, når de små ørreder ”kommer hjem”!!! Så ved vi, de har overlevet og nu skal leve voksenlivet i havet, for siden hen at svømme retur til selv samme vandløb, de vandrede ud af som smolt.

Selve udsætningen forløb over al forventning, og ørrederne blev sendt godt på vej af et par håndfulde tilskuere, heriblandt Ole Brandt fra Nordvestnyt, der dækkede historien for lokalavisen i Kalundborg. Selve udsætningen af de omtrent 30.000 stk. smolt koster i omegnen af 150.000.- kr. som er betalt af Fisketegnsmidlerne.

Claus Walther Hansen fra Halleby Å Sammenslutningen var så sød at sende mig et par billeder, så vi her på FZ-siden, kan vise den festlige begivenhed.

”Netop fordi Kalundborg Kommune har tilsluttet sig Fishing Zealand, vil der blive mere fokus på fælles aktiviteter. Dette arbejde har været i gang et stykke tid, og vil nu blive intensiveret med fælles aktiviteter på fiskeområdet, og udbygget med mange miljøprojekter”, lover folkene i Halleby Å Sammenslutningen. ”Så kan der komme større kendskab til, hvad der sker nede i vore smukke vandløb”, slutter Knud Nielsen, der er formand for Halleby Å Sammenslutning.

Du kan se et videoklip fra selve udsætningen via linket:

Fishing Zealand,

Rune Hylby.