Kategorier

Bloggere

Makrel Festival og DM i Makrel var stor succes

DM i makrelfiskeri på Sjællands Odde
Klara Larsen vandt ynglinge kategorien og fik også en flot anden plads i den samlede kamp om titlen som Danmarksmester. Fotos: John Olsen/Photodan.dk

Ej hvor er jeg glad – og lettet. For et års tid siden fik Jesper Larsen og jeg ideen til en Makrel Festival da vi sad i en gyngende båd og fiskede makreller – hvad ellers.

Et år senere er jeg godt træt efter en fantastisk weekend der stort set ikke kunne være gået meget bedre. Her er lidt beretning om hvordan det hele gik, for dem der ikke var med.

Danmarksmesteren blev kåret søndag i overværelse af et propfyldt festtelt med både lystfiskere, familier, venner, sponsorer og leverandører, som alle kunne give gode klapsalver til de mange vindere i de forskellige kategorier.

DM i makrelfiskeri på Sjællands Odde
Thomas Søfort med vindermakrellen, der blev indvejet i sidste øjeblik.

Vinderen blev Thomas Søfort, Ballerup med en vindermakrel på 1035 gr. Vinder i ynglingekategorien blev Klara Ingels Larsen med en makrel på 930 gr., som i lang tid så ud til at blive danmarksmester, men så dukkede Thomas Søfort op med vindermakrellen.

Vinder af juniorkategorien blev Mike Pedersen med en makrel på 745 gr. Top tre i teamkonkurrencen var alle tre lokale, og det var Team Smokie, der satte sig på titlen til den eftertragtede Team Kategori med 7233 gr. i alt, fordelt på 10 makrel.

Fra arrangørernes side er både Nete Malmholt fra VisitOdsherred og undertegnede meget tilfredse med forløbet og vi glæder os meget over den store opbakning arrangementet havde fået. Folk hyggede sig bare rigtig godt. Selvom det var en seriøs fiskekonkurrence, tog folk den med ro, sejlede ud og ind, når det passede dem, og mange kom i havn for at spise en frokost og hyggesludre lidt med de andre – nøjagtigt som vi havde håbet, at stemningen ville være.

Der var godt fyldt op i teltet til præmieoverrækkelsen.
Der var godt fyldt op i teltet til præmieoverrækkelsen.

Sponsorerne, Garmin og Penn, udtrykker også stor tilfredshed med arrangementet. – Arrangørerne skabte de helt rigtige rammer for fiskeri og hygge, kombineret med en meget imponerende mediedækning – ting vi værdsætter som sponsor, udtaler Søren Vesth fra Garmin, der sammen med Penn igen vil være sponsor på eventet i 2015. Det kunne de allerede slå fast søndag eftermiddag oven på den store succes.

Alle boderne kunne melde om masser af besøgende. Fx fortalte naturvejleder Jørgen Stoltz om de mange spændende strandurter, som vokser langs Odsherreds kyster.

Den Gyldne Hane og Restaurant Tunen melder også om fulde telte med omkring 200 mennesker til spisning ved både frokost og aftensmåltidet.

Lørdag eftermiddag var chefkok Claus Henriksen fra Dragsholm Slot på besøg og lavede en spændende ret med frisk rå makrel i tynde skiver på en bund af tang med bl.a. friske strandurter på toppen. Genialt og få sine egne fisk serveret af en gourmetkok en time efter man har stået og fightet dem!

Skærmbillede 2014-08-25 14.10.32Medieeksponeringen af Makrel festivalen har været enorm, og der er mere på vej. Fiskemagasinet fra DK4 var på pletten hele søndagen, og lørdag morgen var jeg i P4 live fra vandet, og TV Avisen på DR og  nyhederne på TV2 Øst bragte også fine indslag, hvor begge havde været på vandet. Lad os være ærlige – jeg var da rimelig tilfreds med at fange en makrel efter 15 minutters fiskeri mens DR-journalisten interviewede og filmede mig…

–   I VisitOdsherred er vi rigtigt glade og stolte over, at Makrelfestivalen blev en stor succes. Det er med til at brande Odsherred som en lystfiskerdestination – og det vil på sigt give os flere lystfiskerturister uden for den egentlig sommersæson. Det betyder mere omsætning i feriehuse, hoteller, butikker og restauranter, siger turistchef Hans-Jørgen Olsen fra Visit Odsherred.

Ved præmieoverrækkelsen fik jeg fastslået, at successen ville blive gentaget på Sjællands Odde både i 2015 og 2016.

En stor stor tak skal lyde til alle de frivillige hjælpere, de lokale, Odden Havn, sponsorerne og leverandører m.fl. . Og selvfølgelig alle deltagerne!

I kan allerede nu godt reservere 14.-16. august i jeres kalendere til Makrel Festival 2015!

Indslaget fra TV-Avisen kan ses her: (16:36)

– Og indslaget fra TV2 Øst er her.

Tak for en fantastisk weekend og jeg glæder mig allerede til næste år!

Der kommer flere billeder og komplet vinderliste på Makrel Festivals facebookside senere.