Kategorier

Bloggere

Konference om Fremtidens Øresund: FZ skal med – skal du?

Gordon_torsk
Jeg elsker Øresund og kommer der året rundt. Muligheden for at sætte fokus på bæredygtigt lystfiskeri på Øresund overfor politikere og beslutningstagere er derfor noget der glæder mig utroligt meget.

Onsdag d.3.februar løber konferencen Fremtidens Øresund – hvordan kan naturbeskyttelse, erhverv og turisme gå hånd i hånd af stablen.Det foregår kl. 13- 16:30 i Kulturhuset Islands Brygge, København.

Den danske Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen åbner konferencen og præsenterer sine og regeringens visioner for Øresund. Målgruppen for konferencen er det politiske miljø og de grønne organisationer, på begge sider af Øresund.

Konferencen sætter fokus på, hvordan naturbeskyttelse, erhverv og turisme kan gå hånd i hånd – og i den forbindelse skal jeg afholde et lille oplæg om værdien af det rekreative lystfiskeri i området sammen med Arne Kvist Rønnest, som er den førende ekspert i Danmark ang. socioøkonomiske værdier af lystfiskeri.

For min egen del glæder jeg mig rigtig meget til lejligheden for at fortælle politikere med flere, hvor skønt et sted Øresund er, og hvor vigtigt det er, at de politiske beslutningstagere tænker bæredygtighed ind i forvaltningen af Øresund.

Her er masser af potentiale for at udvikle og forbedre det bæredygtige lystfiskeri, som i sidste ende kan komme både lystfiskere, fritidsfiskere, naturelskere, lokale hverv og hele regionen til gode. Det er blot et spørgsmål om vilje og visioner!

På nuværende tidspunkt er ingen af Øresundkommunerne med i Fishing Zealand, men Helsingør er muligvis ved at melde sig ind i samarbejdet nu, og i så fald vil Øresund blive et af Fishing Zealands fokusområder – hvilket jeg håber rigtig meget på det kan blive. Der er masser af naturværdier i Øresunds-regionen, som er værd at udvikle, tage vare på og nedarve i forbedret tilstand til kommende generationer!

Konferencen, som er gratis for alle at deltage på, er en spændende anledning til at få et indblik i de muligheder, som Øresund rummer – både under og over havoverfladen, og ikke mindst tage del i den debat, som der efterfølgende lægges op til. Oplægsholdere er bl.a. forskere fra Københavns Universitet, direktører for Øresundsakvariet og den svenske Nationalpark Kosterhavet, samt fritidsbrugere og fiskerierhvervet – heriblandt undertegnede. Endeligt er der en paneldebat med præsentation af, hvad danske og svenske politikere vil med Øresund i fremtiden. Panelet består af danske folketingspolitikere samt danske og svenske kommunalpolitikere.

Konferencen afholdes af et samarbejde mellem Øresundsakvariet, Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet, WWF, Marinbiolog.se, Øresundsvandsamarbejdet, Danmarks Sportsfiskerforbund, Oceana og Greenpeace.

Programmet for konferencen finder du her:

Invitation til Øresundskonference 03.02.16

Og du kan tilmelde dig her – www.dn.dk/oeresund, senest d. 27. januar 2016. Håber på at se dig der!

Se eventuelt også mere fra en dag jeg havde TV2 Lorry med på Øresund. 

-Gordon

 

Sponsorer