Kategorier

Bloggere

Fluebinding, øl og hygge i Herthadalen

Fishing Zealand inviterer endnu en gang til fluebinding i de atmosfærefyldte omgivelser i Herthadalen. En sådan aften er kendetegnet ved råhygge og nørderi omkring bordene, når der bindes fluer i godt selskab med ligesindede, mens der fortælles røverhistorier fra fisketure og måske planlægges nye?

Den 28. februar er der mulighed for at blive en del af det levende fluebindings-fællesskab. Der sker, når restaurant Herthadalen åbner dørene kl 18:00 og byder velkommen ind i deres hyggelige og stemningsfyldte lokaler midt i skoven – tæt ved Ledreborg Gods. Arrangementet startes med en menu bestående af husmandskost, med danske rødder og forårets salater. Hertil har Herslev Bryghus været så venlige at sponsorere en lækker lokal bryg. Mere specifikt drejer det sig om en “Høst”, der med en frisk syrlighed og imødekommende krydret smag, passer rigtig godt til menuen.

Når tallerkenerne er ryddet af bordene skal fluebindingsgrejet frem! Til at sætte gang i løjerne og inspirere med fluebinding, har vi fået lokket Allan Overgaard ud til Herthadalen. Allan er ikke alene dygtig til at skabe resultater på kysten med en fluestang i hånden, Allan er tillige yderst ferm ved fluestikket! Denne aften vil du bl.a. kunne høre ham fortælle om “The Dabbler”, alt imens han forklarer om bindeteknikken bag den effektive flue. Og endelig har vi overtalt Allan til at fortælle om, hvordan han fisker fluen og hvornår – så vær klar på at få en god fiskehistorie med hjem, samt et par tips i bagagen…

Moderne fluer er ofte forbundet med plasticmaterialer, gummiben, rygskjolde, epoxyøjne, og flashmaterialer, men nu bliver det muligt at prøve kræfter med en mere miljøvenlig og spændende form for fluebinding, med nogle af de ældre fluemønstre. Allan Overgaard har nemlig kigget vest på, for at få inspiration til kystfluerne. Ikke helt til USA, men til de ældre irske og skotske fluer, der i den senere tid har været en inspirationskilde, når Allan har været på jagt efter effektive kystfluer. Allan vil endvidere kunne fortælle mere om en af hans andre yndlings fluer – nemlig den super effektive rejeimitation “The Autumn Fly”. Resten af aftenen er der “fri fluebinding”, hvor det bare gælder om at hygge sig.

I samarbejde med The Fly Company og Ahrex sørger vi for at have nogle af de materialer til rådighed, der skal bruges til aftenens fluer, men ellers skal man primært selv have stik, bindegrejer og materialer med til andre fluer, man måtte have lyst til at binde på aftenen. Arrangementet henvender sig iøvrigt både til erfarne og let-øvede fluebindere – og alle har mulighed for at spørge Allan til råds i løbet af aftenen.

Bliv en del af en fed og inspirerende aften ved at booke din plads på FishTrip – Billet til hele aftenens program koster blot 165 kr inklusiv billetgebyr.