Kategorier

Bloggere

Fishing Zealand konferencen nød stor opbakning

FZ konf 2015 billede 1

Mandag den 16. november var 125 personer samlet på Sankt Helene Centret i Tisvilde i Gribskov Kommune til Fishing Zealands årlige konference. Det er andet år, at Fishing Zealand holder arrangement og det er glædeligt at konferencen igen i år var fuldt tilmeldt.

Opbakningen understreger, at der er et ønske og behov for information, inspiration og muligheden for networking og udvikling af nye tiltag og samarbejder.

Efter åbningstale fra Brian Lyck Jørgensen, Byrådsmedlem, Gribskov Kommune indledte projektleder fra Fishing Zealand Gordon Henriksen konferencen med et orienterende foredrag om Fishing Zealands status og han løftede også lidt sløret for hvad næste år vil bringe. Herefter bestod programmet af en blanding af foredrag, workshops og networking. Temaerne for konferencen var ”Bæredygtig lystfiskerturisme” – ”Vandløbspleje og samarbejde med de frivillige” samt den ”Den sociale indsats over for børn og unge”.

FZ konf 2015 billede 2
Det nye Fishing Zealand magasin blev præsenteret på konferencen.

Fishing Zealand magasinet blev præsenteret lige fra trykken, magasinet er både flot og informerer fyldestgørende om Fishings Zealands arbejde.

Jeg havde selv fornøjelsen, sammen med min guide-kollega Niels Lagergaard Pedersen at holde et oplæg om, hvad fiskeguider kan byde ind med af ydelser, udover den “traditionelle guidning”.

Vi kom blandt andet omkring emner som: planlægning og gennemførsel af arrangementer, korte og lange kurser, foredrag, events, hjælp til målgruppeforståelse og hvordan fiskeguider kan indgå i forskellige projekter og samarbejder med såvel offentlige som private interessenter.

 

 

Derudover bød dagen på følgende oplæg og workshops:

FZ konf 2015 billede 3
Claus Eklundh beretter om, hvilken rolle Fishing Zealand guiderne spiller i det sjællandske turismeudviklingsprojekt.

Personerne, der deltog i konferencen, havde også i år vidt forskellige baggrunde, og der var bl.a. folk fra Danmarks Sportsfiskerforbund, lystfiskerforeninger fra hele Sjælland, kommunalt ansatte, biologer, DTU Aqua, turisterhvervet, politikere, private virksomheder, fiskeguider – alt i alt en god blanding.

Aftenen bød, for dem der havde tilmeldt sig aftenens program, på en ”Speednetworking-session”, hvilket var både sjovt og givende. Derudover bød aftenen på lækker fiskemiddag netværk og hygge.

Det var en spændende dag med mange gode workshops og oplæg. Det var dejligt at bruge en dag på at blive inspireret og at netværke med mennesker, der også arbejder med og brænder for lystfiskeri.

Ses vi næste år?

-Claus