Kategorier

Bloggere

Et opråb til Frederikssund Kommune

20140828_181058872_iOSMed den beliggenhed, som Frederikssund Kommune har, hvor store dele af kommunen enten støder op til Roskilde Fjord eller Isefjorden, er det som sportsfisker mit store ønske, at Frederikssund Kommune tilknytter sig Fishing Zealand. Det er min overbevisning, at det allerede gode fiskeri kunne blive endnu bedre, og derved kunne man udbrede turisme og den glæde ved fiskeri, som jeg oplever ved bl.a. at inddrage skoler, fiskeklubber mm.

Rent fiskemæssigt ligger Frederikssund Kommune lige i smørhullet med mange af de rigtig gode kystpladser til havørredfiskeri. Havørreden er som bekendt én af de mest eftertragtede sportsfisk både i Danmark og udlandet, og netop kystfiskeriet er noget enestående for Danmark. Det har man allerede i mange år gjort noget ved på Fyn i projektet Havørred Fyn, som er en del af inspirationen til Fishing Zealand, og som fortsætte med at være stor til gavn for både miljø, erhverv, fiskeri og turisme. Se mere her. http://www.seatrout.dk/

I øjeblikket er 4 kommuner med i Fishing Zealand, og Roskilde – og Odsherred Kommune er iblandt disse. Så hvis Frederikssund Kommune også sluttede sig til projektet, ville store dele af Roskilde Fjord og Isefjorden være dækket ind til gavn for miljø, erhverv, bæredygtig lystfiskeriturisme og sportsfiskere. Desuden ville Frederikssund kommune blive eksponeret ved de events og tiltag, som Fishing Zealand laver. Samtidig ville man, som jeg ved man gør i Roskilde Kommune, kunne inddrage frivilligt arbejde og skolerne.

20140818_182337917_iOSJeg er til dagligt lærer, og helt i tråd med Skolereformen ville jeg ønske, at mine elever kunne være med til at udlægge gydegrus og sten i de lokale åer eller være med til elektrofiskeri, sætte fisk ud mm. sammen med lokale foreninger/Kommunen, hvilket jeg ved foregår i Roskilde Kommune. Og potentialet er der i de sjællandske åer, hvilket man kan læse om her. http://fishingzealand.dk/nyheder/ny-rapport-om-sjaellandske-havorreder-et-scoop-sportsfiskere-og-fishing-zealand/

Jeg så derfor gerne at flere politikere støttede op om Frederikssund Kommunes tilslutning til Fishing Zealand, da det efter min mening er en win – win situation!

May the fish be with you!

Keld Juul