Foredrag i Frederikssund Kommune om forårsfiskeriet efter havørreder i Fjordlandet
- 4. februar 2020
I marts og april vandrer havørrederne med de stigende vandtemperaturer mere rundt og er overalt i fjordene. Det betyder derfor, at der kan opleves et rigtig godt fiskeri i både Isefjorden og Roskilde fjord. I den forbindelse giver vi dig nu muligheden for at blive klædt ekstra godt på, til de kommende fisketure, når vi inviterer til foredrag om havørredfiskeriet i fjordene.
I samarbejde med Færgelundens Motel & Kursuscenter og Frederikssund Kommune åbner vi således dørene til en inspirerende foredragsaften d. 27. februar kl. 18.00 på Færgelundens Motel & kursuscenter, Skovnæsvej 2, 3630 Jægerspris.
Her vil de to foredragsholdere og Fishings Zealand-guider Keld Juul Michaelsen og Rune Westphal, give et indlevende foredrag om, hvordan de griber fiskeriet an, når de færdes i fjordene. Foredragsholderne vil i en vekselvirkning fortælle om deres strategier til både flue- og spinnefiskeri. Foredraget er både tiltænkt erfarne og mindre erfarne ud i kystfiskeriets glæder, og der vil helt sikkert være guldkorn at hente for alle, når de to erfarne fiskere deler ud af deres oplevelser fra fiskeriet i praksis samt deres nye iagttagelser og metoder. Aftenens foredrag vil derfor tage udgangspunkt i følgende emner:
- Havørredens biologi og byttedyr
- Hvordan “læses” kysten, og hvilken strategi bør man vælge i den konkrete situation
- Grundig gennemgang af grejet – både til flue og spin samt foretrukne fluer/blink
- Valg af endegrej og hvordan du er så omskiftelig som muligt
- Knuder og tackler
- Fiskeri på lavt vand. Er 20 cm eller 1 m lavt vand?
- Eksempler på typiske pladser/hotspots, og hvordan de fiskes
Aftenen starter med et lækkert aftensmåltid bestående af kalvetyksteg med rodfrugter, stegte kartofler og skysauce, hvorefter foredraget starter. En genstand (øl/vin/vand) til maden er inkluderet i prisen.
Du kan allerede nu sikre dig en plads til arrangementet ved at købe billet på her til 188 kr. inklusiv gebyr, der både dækker selve foredraget, middag og en øl/vand.
Tilmelding senest d. 24. februar.