Kategorier

Bloggere

Aflyst Hornfiskefestival blev erstattet af konkurrence online

Den traditionelle Hornfiskefestival, plejer at løbe af stablen på Kalundborg Havns nye Havnepark her i maj. Festivalen breder sig over en hel weekend, hvor der foruden selve fiskekonkurrencen også er mulighed for at låne fiskegrej og lære at fiske, smage på friskfanget hornfisk og deltage i forskellige krible-krable aktiviteter for de mindste. Festivalen er efterhånden blevet et godt tilløbsstykke på den nye havnefront. Corona-situation forhindrede dog desværre, at vi kunne gennemføre festivalen på almindelig vis i år. Imidlertid tog Kalundborg Kommune, i samarbejde med Fishing Zealand og de tre lokale sportsfiskerforeninger i Kalundborg, Gørlev og Høng, initiativ til en alternativ hornfiskekonkurrence online. På denne måde kunne kravene til at begrænse smittespredningen imødekommes. 

Den alternative konkurrence foregik i perioden mellem 1. og 10. maj, hvor jagten på hornfisk langs Kalundborg Kommunes kyster blev sat ind med fiskestang – og kamera! Konkurrencen var nemlig ikke en traditionel dyst på centimeter og gram, men derimod en jagt på det gode billede, der skulle være taget med udgangspunkt i de stemninger, der ligger i oplevelserne med hornfisk, hvad enten det er under selve fiskeriet, fangsten eller tilberedningen. Efterfølgende blev billederne lagt op på Hornfiskefestivalens Facebookside, hvor deltagerne nu dystede på “likes” fra sidens besøgende. 

Konkurrencen fik mange fine bidrag og der var til det sidste minut kamp om at modtage “likes”, der kunne flytte rundt på placeringerne. Vi takker for de mange fine billeder og ønsker stort tillykke til de 20 fiskere, der kunne modtage en flot præmie, takket være festivalens generøse sponsorer. 

Til næste år håber vi naturligvis, at vi igen kan præsentere et spændende festivalprogram og ikke mindst, at rigtig mange vil have lyst til at deltage.