Kategorier

Bloggere

Nye kystfiskere fødes

Forleden dag mødtes jeg med de spirende fiskere, Claus og Allan, ved Fiskehytten kl.07.00, og derefter kørte vi en lille tur til én af de mange pladser på Møn, som fisker godt lige nu. Da vi ankom, gennemgik vi hurtigt, hvordan pladsen skulle gennemfiskes, og Claus og Allan fik tips og tricks til valg af agn, samt hvordan de skal fiskes.

Der gik da heller ikke meget mere end 10-15 minutter, før der kom et; ’YES, jeg har fisk’ fra Claus. Ham havde jeg sat til at fiske helt yderst på pladsen, og han kunne nu lande sin allerførste havørred – en fisk fisk lige over målet. Sådan!!

17.5.2014. 002Herefter gik der ikke meget mere end 10 minutter, før Allan kom med et tilsvarende udbrud: ”JEG HAR FISK!” Jeg kom Allan, som stod på en stor glat sten, til undsætning. Han fik en skulder at støtte sig til på vej ind på kysten, hvor han stille og roligt kunne kane sin allerførste havørred op på land! Tillykke, Allan!!!

Aftalen var, at de begge skulle have et lille fluekursus med en hurtig gennemgang af udstyret – alt lige fra stang og hjul til line, forfangsspids og fluer. Og så var der jo også lige det med kasteteknikken…

Claus var første mand på banen, men han blev hurtigt afbrudt i instruktionen. Der lød der nemlig snart et pludseligt ”YES” ude fra Allan, som stod med opspændt klinge. Jeg nåede lige akkurat at se en rigtig fin fisk et godt stykke fri af vandet i et spektakulært spring – og væk var fisken. Pokkers!

Få minutter efter var den gal igen! Allan havde endnu en havørred på, men også denne gang mistede krogen sit tag. Og scenariet gentog sig kort efter igen med en ilter hornfisk.

Nu var det blevet Allans tur til gennemgang af fluegrej og kasteteknik, og til sidst sluttede vi af med lidt hornfiskeri. Vi tog krogene af og erstattede dem med silkesnor – og 10 kast senere BOM, så var den første hornfisk landet.

Dagen lakkede mod enden, men noget nyt var akkurat begyndt – to nye lystfiskerkarrierer! To nye lystfiskere var blevet født denne dag ved de skønne Mønske kyster, og dem venter der mange spændende oplevelser derude ved fiskevandene.

Knæk og Bræk i fremtiden.

Vi ses

Ken