Kategorier

Bloggere

Ny sørekord for sandart fra Tissø

IMG_0303I går var en absolut legendarisk dag for mig på Tissø, som kulminerede i denne fantastiske sandart, som huggede på en hjemmelavet gummijig sidst på dagen. Fisken vejede 6,92 kilo og er den største sandart nogensinde fanget på stang i Tissø. Er stadig helt oppe at ringe over denne perfekte forårsdag på vandet. Kæmpestor tak går ud til Henrik Larsen, manden der selv har designet og støbt det lille gummidyr fisken faldt for og som sejlede os rundt til de helt rigtige pladser på søen!

Vertikalfiskeriet efter sandart er et ret unikt fiskeri, hvor vi kun fisker efter de specifikke fisk vi ser på ekkoloddet, hvor vi kan følge både jiggens og fisken adfærd på skærmen inden de hugger. Henrik Larsen er ekspert i dette og i majnummeret af Fisk & Fri vil du kunne læse meget mere om denne tur, sandartfiskeriet på Tissø, Henriks teknikker og hans hjemmelavede gummidyr.

Fisken fik i øvrigt selvfølgelig sin frihed igen mens en af de mindre eksemplarer blev hjemtaget, så menuen står på smørstegt sandart i aften.

Desværre er det jo sådan at en enkelt garnfisker netop er begyndt at fiske på Tissø. Når man har oplevet dette fantastiske fiskeri og ved hvor meget det kan betyde for ikke bare mig, men for et væld af mennesker, er det er tragisk at tænke på, at et så fantastisk fiskeri hurtigt kan blive ødelagt af nogle få personer, der prioriterer en kortsigtet økonomisk vinding til dem selv, som samtidig påfører et enormt tab både oplevelsesmæssigt samt økonomisk for lokalområdet og samfundet generelt. Dette mener jeg vi alle bør stille spørgsmålstegn ved. Du kan læse mere om dette emne i mit seneste blogindlæg ”Hvordan sikrer vi søfiskeriets fremtid?”

Oplevelsen på denne skønne aprildag var i den grad motiverende for at kæmpe for øget fokus på lystfiskeriet i søerne, og jeg har bl.a. snakket med Thomas Søbirk fra Danmarks Sportsfiskerforbund om at tage initiativ til en gruppe bestående af DSF, Fishing Zealand og de største sjællandske søfiskeforeninger, som kan arbejde fælles på konstruktive løsninger på de udfordringer dansk søfiskeri står overfor. Det følger vi selvfølgelig op på her på www.fishingzealand.dk, ligesom jeg vil arbejde på at få flere medier, organisationer og ikke mindst politikere til at sætte fokus på denne sag.