Kategorier

Bloggere

Møn Session 2017 – da stormen havde lagt sig

Foto: Frederik Lorentzen

I dagene 14-17 september løb Møn Session 2017 af stablen – for 3. år i træk. ”Session” er et herligt og uformelt samlingssted for fluefiskere med hang til brakvandsgedder og havørreder og med ca. 70 deltagere i år, har ”Session” vist, at det er kommet for at blive.

I år var Møn Session udvidet med én dag. Det betød, at folk allerede kunne dukke op torsdag aften. Her mødtes man til ”Warm Up Night” på den lille hyggelige cafe ”Pier to Heaven” på Klintholm Havn. Her var der rig mulighed for at smage på nogle af de lokale specialiteter, imens der blev tændt op i ”Session” grillen udenfor.

Enkelte havde været tidligt ude for at svinge stangen og var blevet mødt af efterdønninger fra onsdagens storm i form af en vandstand på 40 cm under normalen. Det gav rig lejlighed til at studere de mange lækre pladser ved lav vandstand, og der blev da også fanget enkelte fisk.

Fredag var der lagt op til balfaldera på kysten og i Stege Nor. Vandet var tilbage og en solid vestenvind gav turens, på papiret, bedste forhold. Sydkysten var stadig lukket land, men nordkysten havde mange steder det helt perfekte svæv i vandet.

Undertegnede fulgtes med Michael Jørgensen, som virkelig var på dubberne med fluen Guldbassen. Vi fiskede 150 meter fra hinanden, og i det tidlige lys skete der intet. Jeg tog en kop kaffe i morgensolen og noterede mig, at Michael krogede en fin fisk. Straks efter gentog det sig, og jeg tænkte, at jeg hellere måtte komme hen til ham. Inden jeg var fremme, havde han landet fisk nummer tre.

På vej ud for at fiske krogede han fisk nummer 4, og jeg gik på land for at fotografere. Da jeg nogle minutter senere gik ud, krogede han så en 5Kg+ fisk, som desværre røg af efter en lufttur.

Status: 3 landede mellem 55 og 65 cm, og en enkelt der smuttede på kort line. Helt klassisk var det ved at være dødt, da jeg endelig fik fluen i vandet. Og Michael, der ellers kunne være fuldt ud tilfreds med de fine fisk, kunne gå og småsvovle over den mistede storfisk resten af dagen.

Om aftenen vendte folk tilbage til Session-pladsen. Der var doneret god lokal øl af Møns Bryghus, og alt imens de blev hældt i de tørstige ganer, blandede historierne fra dagens fiskeri sig med bålrøgen.

Der var landet rigtig mange fine fisk, imens andre havde haft det en del sværere.

I mørket blev der spist en fremragende menu af kålpølser og diverse lækkert tilbehør. ”Fin Followers” havde bygget en bar til arrangementet.

Baren blev flittigt besøgt, og folk var i et fremragende humør, da bandet ”Workers in Songs” senere gik på scenen i fuldakustisk udgave.

Lørdag gentog mønstret sig. Nogle var disciplinerede nok til at komme tidligt ud af fjerene, imens andre tog den mere med ro. Der var nu dømt sydvestlige vinde og en sydkyst under opklaring.

På nordkysten var gårsdagens let-tågede vand afløst af den spritklare udgave, og fiskene viste sig mange steder, at være i det sky hjørne. Men de var der, og der blev landet flere fisk på omkring de 70 cm og over. Alle i den letgyldne udgave.

Om eftermiddagen var der indlevering af billeder til fotokonkurrencen, inden folk fik mulighed for at kaste sig over fluefiskerens agility bane: Iførsel af verdens grimmeste waders, passage af elhegn, binding af flue efter eget valg og en lille Fernet Branca til halsen, inden man så skulle fange en lille ”tøjgedde” på 15 meters afstand med den selvbundne flue – og tage det obligatoriske selfie billede og lægge det på et socialt medie med hashtagget #Mønsession17.

Lucas Lund Msiska gjorde det hele på imponerende 3.55 minutter og kunne senere på aftenen modtage en masse lækkert sponsorgear for præstationen.

Huskokken Joel Alter tryllede endnu engang med aftensmaden og serverede de lækreste grillede bøffer med sublimt tilbehør. Mørket lagde sig tæt omkring pladsen, inden det var tid til diverse verdenspremierer på hele 4 fiskefilm. Inden folk kunne trække sig tilbage til baren eller i seng blev der overrakt præmier for flotteste foto – og her løb Lucas med endnu en pris. Der var også præmier til alle, som havde deltaget i #plasticinthebasket konkurrencen (saml noget skrald i din linekurv, tag det med og smid et billede på et digitalt medie). Det betød faktisk, at Møns strande var markant renere søndag eftermiddag, end de var om onsdagen!

Søndag morgen valgte nogle at trække stikket fra morgenstunden, imens andre skulle have det sidste fiskeri med. Sydkysten var nu åben med supervand, men der var ikke megen vind til at sløre plaskende liner og deslige. Med andre ord – svære forhold mange steder. Men også søndag blev der hevet flotte fisk på land trods de svære forhold.

Ved middagstid trak vi stikket. Fiskemætte, festmætte og generelt bare trætte. Det ER hårdt at trække linjen mellem fest og fiskeri. Men vi er klar på at forsøge at finde den perfekte kombination igen til næste år – #MønSession18.

– Torben Meldgaard