Kategorier

Bloggere

Hornfiskefestival i Kalundborg 12. og 13. maj

Hornfiskefestivalen flyttede sidste år til de smukke kyster i Kalundborg Kommune. Her danner Havneparken på Kalundborg Havn igen det autentiske udgangspunkt for festivalen.

Hornfisken er både særdeles underholdende og nem at fange. Den giver samtidigt en rigtig god fight, hvilket gør hornfisken til et ideelt bytte for lystfiskere i alle aldre. Kort sagt lægger hornfisken op til et rigtigt folkeligt fiskeri – uanset om man er øvet eller nybegynder. Kom derfor forbi Hornfiskefestivalen d. 12.-13. maj og se, om det er dig, der løber med én af de flotte præmier for den længste hornfisk.

Under Hornfiskefestivalen kåres den længste hornfisk i fire klasser, hvor der er flotte præmier fra bl.a. Abu Garcia til alle vinderne. Der dystes i kategorierne; børn (0-11 år), juniorer (12-17 år), voksne (over 18 år) og som noget nyt i år, også en bådkategori (alle aldre). Der er med andre ord mulighed for at alle kan være med.


Basen for Hornfiskefestivalen er som nævnt Havneparken, men både ved Havneparken og Gisseløretangen kommer der til at foregå en række aktiviteter i løbet af weekenden. Eksempelvis vil der være instruktører til stede, der meget gerne vil undervise unge som ældre, med interesse i at prøve kræfter med hornfisken. De kan således hjælpe dig med at lande din allerførste hornfisk. Kommunens naturvejleder stiller også op på pladsen og laver krible-krable-aktiviteter for de mindste. Endeligt vil Nikolaj Kirk (bl.a. kendt fra Nak og Æd på DR) og Mikkel Marbjerg tilberede hornfisk og byde på smagsprøver om søndagen.

Hornfiskefestivalen har sin egen Facebook-side, som vi opdaterer henover weekenden. Her kan man løbende følge med i, hvor store fiskene skal være, for at komme i betragtning til præmierne, og derved undgå at tage flere fisk med hjem, end man kan spise. Hele weekendens program kan ses her.

Ideen med Hornfiskefestivalen er at skabe fokus på det gode fiskeri, der findes langs Kalundborg Kommunes kyster. Arrangørerne bag Hornfiskefestivalen er; Gørlev Sportsfiskerforening, Høng Sportsfiskerforening, Kalundborg Sportsfiskerforening, Kalundborg Kommune og Fishing Zealand. Arrangørerne er rigtig glade for at kunne gentage denne begivenhed og håber på, at Hornfiskefestivalen netop kan sætte mere fokus på de skønne kyster og de mange gode fiskemuligheder i Kalundborg Kommune.