Kategorier

Bloggere

Gløgg og blankfisk 21 i Frederikssund kommune

Søndag den 12. december mødtes 20 mand på en råkold og våd morgen på P-pladsen i Kyndbyhuse. Hvad skulle de dog der, hvor vejret ellers lagde op til en Netflix-søndag på sofaen under et varmt tæppe? De skulle selvfølgelig prøve at fange en blankfisk i Fjordlandet.

Jeg var vært ved dette hyggelige Fishing Zealand arrangement, som blev afholdt for anden gang. Vi var rigtig glade for, at det igen kunne lade sig gøre efter en længere Corona pause. Dagen startede med, at jeg holdt en lille peptalk, hvor jeg fortalte om strategi og valget af flue/endegrej i den kolde del af året.

Derefter kom Nicklas Mollerup fra 60 Lures og fortalte om udviklingen af sine gennemløbsblik og efterfølgende fik deltagerne hvert et blink, som så kunne afprøves umiddelbart efter. Vi fik også fortalt, at der var et par Ahrex kopper på højkant til flotteste blankfisk, som jo ville blive ekstra ærefulde at drikke gløgg af senere.

Herefter drog alle ud i Fjordlandet på forskellige pladser for at fiske efter blankfiskene. Vi mødtes igen kl. 15 ved shelterpladsen i Kyndby huse, hvor Niels og jeg var klar med letrøgede æbleskiver og varm gløgg fra bålet. Vi var spændte på at høre, hvilke fangster folk kunne fortælle om på en svær dag i fjordene, hvor vandet kun 3 grader varmt og desuden ikke ret meget vind. Der var ikke så meget at fortælle fra de fremmødte udover nogle forsigtige hug og sete fisk.

Men så kom Jesper Roholm, som kunne fortælle om en blankfisk omkring målet, som han havde fanget og genudsat i den nordlige del af Isefjorden. Dagen var således reddet, da vi så et flot billede af blankfisken fra Fjordlandet, og Jesper fortjent vandt et par Ahrex kopper. De resterende kopper blev fordelt ved lodtrækning. Derefter var der hygge og fiskesnak omkring bålet.

Til slut sagde vi tak for en hyggelig dag i Fjordlandet og God Jul.

Knæk og bræk,

Keld