Kategorier

Bloggere

Fiskeoplevelser til de yngste under Vegvisir Race i Nykøbing F.

Fangsterne bliver ivrigt studeret med alle sanser i det lille akvarie

Havnen i Nykøbing Falster dannede fra torsdag til lørdag udgangspunkt for en række kapsejladser, under afviklingen af Vegvisir Race. Både fredag og lørdag var Fishing Zealand også repræsenteret på havnen. Dog ikke med fiskeri fra båd, men derimod med tilbud til børn og unge, om at prøve kræfter med lystfiskeriet fra lystbådehavnens sydligste mole.

Fredag eftermiddag og aften, lagde mange vejen forbi den atmosfærefyldte havn, der emmede af maritime oplevelser, og flere benyttede sig således også af tilbudet, om at låne gratis udstyr og få vejledning til at komme i gang med at fiske. Særligt, var det glædeligt at se så mange piger, der havde mod på at gå igang med at udforske livet under havnens overflade. Udstyret med et ganske simpelt forfang og med børsteorm som agn, gik der sjældent længe fra grejet var udleveret, til smilet kunne brede sig på læberne, på de unge mennesker, der for de flestes vedkommende, tilmed fangede deres allerførste fisk.

Lørdag var vejret lidt mere ustadigt, men endnu en gang var der godt besøgt på havnen, hvor Lystfiskeriforeningen for Nykøbing Falster og Omegn også var tilstede og kunne invitere til besøg i klubhuset på havnen og ligeledes hjalp til med, at endnu flere unge fik deres fiskedebut. Ja, rent faktisk var der flere gengangere fra dagen før, som lige skulle ned og prøve at fiske igen og flere af dem kunne tilmed inspireres af Lystfiskeriforeningens aktivitetstilbud. Andre havde medbragt deres eget nye grej, som de gerne ville have hjælp til at komme i gang med at bruge. Det fik de – og meget tydede på, at de selv ville i gang på egen hånd efterfølgende!

Flere billeder fra weekenden kan ses på Fishing Zealands Facebookside

Til højre Emma, der fangede hendes første fisk om fredagen på havnen. Om lørdagen havde hun veninden Caroline med, der også fik fanget hendes første fisk. Faktisk gav både Emma og Caroline flere af drengene baghjul med både kutlinger og aborrer :)