Kategorier

Bloggere

Inspirerende Bindesession i skoven


_DSC7504To onsdage i den kolde tid
– henholdsvis den 17. februar og senest den 16. marts – afholdt Fishing Zealand Bindesession på restaurant Herthadalen ved Ledreborg slot. Værterne var Gordon P Henriksen og Frederik Laks Lorentzen. Bookingen foregik gennem www.fishtrip.dk og temaet var god mad/øl og så selvfølgelig fluebinding.

IMG_3736Maden på Herthadalen var begge gange super lækker, og rammerne med en restaurant midt i skoven, hvor rådyrene løber ved siden af bilen på vej dertil, er bare perfekte for os naturelskere. Maden var 1. gang simregryde med rodfrugtmos og 2. gang kalv med skysauce samt tilbehør. De dejlige øl havde Herslev Bryghus sponseret, og det er bare gode øl, som det lokale øl bryggeri laver. Jeg vil klart anbefale deres Pale Ale, men deres øko-pilsner er også fortrinlig.

Der var ikke egentlig undervisning, men der var inviteret gæstebindere til at sørge for lidt inspiration til de mange fremmødte.

Til Bindesession I var temaet rejefluer og The Fly Co havde sponsoreret nogle af de nye lækre Ahrex reje- og gammaruskroge samt noget dubbing. Rejekongerne Rune Westphal og Leo Kern Lund bandt nogle af deres flotte rejefluer til inspiration for os andre. Det er rene kunstværker, men bestemt også fiskefluer som kan fange fisk – store fisk. Men der blev også bundet kobberbasser af Lars Juel, og Kern Leo Lund bandt sin første kobberbase. Jeg selv sad ved et hyggeligt bord med bl.a. Torben Meldgaard fra Seatrouting.com og altid hyggeligt at få hils på en Facebook-ven i virkeligheden. Der blev bundet Pattegrise ved vores bord, og selvfølgelig grinet og fortalt røverhistorier om fisk og fangster.

indexTil Bindesession II var temaet fiskeimitationer, og gæstebindere var igen Leo Kern Lund samt Morten Jensen, som bandt deres frække fiskeimitationer. Der var selvfølgelig også gang i diverse børsteormsfluer både med og uden Wiggle Tails. The Fly Co havde igen doneret Ahrex kroge; denne gang streamerkroge samt STF dubbing.

Jeg kom lige fra fjorden, og det er altid dejligt at møde op til et fiskearrangement og lugte af fisk på hænderne. Jeg mødtes denne gang med Jesper Van Vliet Tews, som er forholdsvis nystartet udi fluefiskeri og helt ny i fluebinding. Efter den gode mad hjalp jeg Jesper i gang med fluebindingen step-by-step, og vi bandt den højaktuelle KJM Worm og Aliverejen med UV, som også er en rigtig giftig kystflue. Se bindemønstre på www.fabulousflyfishing.dk. Jesper fik bundet nogle rigtig gode firtstimer-fluer, og blev så bidt af det, at han allerede dagen efter købte eget fluestik. Igen blev der grinet og delt de seneste fangster fra fjorden, da jeg ikke var den eneste, som havde ”forfisket”, da Fjordlandet Open jo var lige på trapperne.

Der bliver ikke flere bindesessions lige foreløbig, men forhåbentlig sker det igen til næste vinter, da det er dejligt at nørde igennem sammen med ligesindede og få nye ideer/inspiration til sin fluebinding. Jeg vil opfordre alle til at deltage i disse arrangementer, da både rammer, mad, øl og selskabet får mine bedste anbefalinger.

Skitt fiske, Keld

 


 

Én af deltagerne ved Bindesession, Bertram Sandvig, lavede denne lille film fra arrangementet.